26.1 C
București
marți, 5 iulie 2022

Cele două noi poduri ale Timișoarei mai au de așteptat. ISHO după ultimele avize, Solventul finalizarea proiectului

Publicat pe


Primăria Timișoara a fost nevoită să întârzie aproape un an de zile demararea construcției noului pod din zona ISHO din cauza (i)logicii autorizărilor de tot felul, spune viceprimarul Ruben Lațcău. Un alt pod aflat în proiect e… în proiectare și această parte va fi finalizată în aproximativ două luni.

Deși proiectul a fost făcut de pe vremea fostului primar, noul pod sau, mai bine spus, podurile din zona ISHO, unul rutier, unul pietonal și pentru biciclete, ISHO stă după avize de nouă luni, după ce Direcția de Sănătate Publică a vrut studiu de impact asupra populației, spune Lațcău. S-a făcut și acesta, acum și Direcția de Cultură vrea să dea avize, iar Transelectrica ar mai avea și aceasta de spus ceva.

”La podul de la ISHO mai avem nevoie de un singur aviz, de la Direcția de Cultură. Mai e un aviz de la Transelectrica, unde o situație mai diferită. Cred că luna aceasta vom avea avizele, ca să putem emite autorizația de construcție și să putem să dăm drumul la licitația de lucrări. La podul de la ISHO am stat aproape nouă luni să așteptăm avizul de la Agenția pentru Protecția Mediului și de la DSP. DSP ne-a impus să facem un studiu de impact asupra populației, care se face în mod normal când se construiește o rafinărie petrochimică, o fabrică de cauciucuri… Am sistat câteva luni partea de avizare ca să facem acest studiu, a fost predat, am primit avize. Până în vară mă aștept ca licitația de execuție să fie urcată în SICAP”, a declarat viceprimarul Ruben Lațcău.

De așteptat mai e și pentru podul Solventul. Deodamdată, de așteptat aici se așteaptă după finalizarea proiectului, după care urmează și aici distracția avizelor.

”Pe podul de la Solventul lucrarea merge înainte, în următoarele două luni proiectul va fi finalizat și va fi adus la avizare în primărie în Comisia Tehnico Economică. Mare parte din proiect este gata, iar în vară ne așteptăm să recepționăm acest proiect, pentru pod și pentru drum, să unim bd. Dâmbovița de strada Gării. (…) La podul Solventul nu pot să estimez cât va dura partea de avizare. Uneori durează o lună, alteori durează șase luni. Vom avea nevoie și de exproprieri. O parte din drum merge peste terenul celor de la Cerealcom, am avut deja discuții cu ei. Este o bucată destul de mică, dar va fi nevoie ori de expropriere, ori de cedare de teren”, a mai spus Lațcău.

Sursa: debanat.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri