16.1 C
București
luni, 20 mai 2024

Cele mai bune 7 fructe bogate în fibre pe care să le mănânci, potrivit unui dietetician / Consumul regulat îi poate ajuta pe cei care suferă de constipație

Publicat pe


Fibrele nu sunt tocmai cel mai fermecător nutrient. Cu toate acestea, cercetările au arătat beneficiile extraordinare pe care le oferă fibrele, cum ar fi promovarea mișcărilor intestinale regulate, favorizarea gestionării greutății și menținerea unei inimi sănătoase, transmite publicația EatingWell.

Nu este o surpriză faptul că fibrele se găsesc în fasole și broccoli, dar și multe fructe sunt încărcate cu acest nutrient.

Unele fructe sunt surse mai bune decât altele, iar cunoașterea lor vă poate ajuta să faceți alegeri care să vă satisfacă nevoile.

Ca referință, adulții ar trebui să urmărească să obțină între 22 și 34 de grame de fibre zilnic, în funcție de vârstă și sex.

Fibrele sunt partea nedigerabilă a unei plante. Asta înseamnă că atunci când o consumi, corpul tău nu o poate procesa și absorbi, așa că trece – aproape intactă – prin tractul digestiv, părăsindu-ți corpul prin scaun.

În esență, există două tipuri de…



Sursa: g4food.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri