1 C
București
sâmbătă, 9 decembrie 2023

Cele mai bune măști naturale pentru un ten sănătos pe timp de caniculă

Publicat pe 

Este foarte important ca în timpul ano­­timpului cald, și mai ales pe timp de caniculă, să ai grijă de tenul tău.

Aplicarea de măști este crucială în fiecare săptămână pentru a menține hidratarea corectă a tenului.

Este bine să aplici o mască naturală o dată pe săptă­mână, cu pro­duse proas­pete. Se lasă să acționeze circa 20 de mi­nute.

 

Care sunt cele mai bune MĂȘTI pentru față pe timpul verii

 

* Mască excelentă pentru re­­ge­­nerare: 1 ou de prepeliță, o linguriță miere polifloră, drojdie de bere (cât o nucă), câteva fire de pă­trunjel tocat.

* Mască de morcovi: un mor­cov dat pe răzătoare, un gălbenuș, 2-3 pică­turi de ulei de măsline, 2 pică­turi de lămâie, 10-15 granule de po­len.

* Mască de măr: se ra­de un măr și se acoperă cu lapte dulce, se pune la foc mic, când clo­­cotește se dă la o parte și se freacă cu 2-3 pi­cături de ulei + 2-3 pică­turi mie­re de salcâm.

* Mască de cartof: se ames­tecă un cartof fiert cu o lingură de lapte fier­binte + 1 gălbenuș + 1 fiolă cu colagen și lăptișor de matcă.

* Mască pentru ten iritat: un albuș bătut spumă, 2 lingurițe miere de Tei, 2 lin­guri făină de orz, la sfârșit se aplică și se lasă să acționeze 30 de minute.

* Mască după expu­nere la soare: 3-4 linguri de smântână, un gălbenuș, o linguriță zeamă de cas­travete, 2-3 pică­turi de miere de Tei.

* Mască pentru combaterea coșu­rilor: se rade o ridiche neagră, se stoar­ce printr-un tifon și se face un piure care se aplică încălzit pe obraz. După 20 de minute se îndepărtează și se tampo­nea­ză obrazul cu zeama ră­masă de la ri­diche, care va rămâne pe față 10 minu­te; se spală apoi tenul cu apă și bicar­bonat.

 

MĂȘTI de față împotriva arsurilor solare

 

1. Zeamă proaspătă de castraveți se amestecă cu cartof crud ras – se unge obrazul sau zona afectată, se ține 10 minute, apoi se repetă la o oră.

2. Se aplică felii de castra­vete proas­păt 20 de minute.

3. Se aplică iaurt în amestec cu 5 pică­turi de miere de Tei.

 

Sursa: formula-as.ro

 Sursa: www.realitatea.net

Mai multe stiri

Ultimele Stiri