1 C
București
vineri, 2 decembrie 2022

Cele trei promisiuni pe care Zelenski le face fiecărui soldat rus care se predă: Mai bine decât să mori ca un criminal

Publicat pe


Președintele Volodimir Zelenski a transmis că Ucraina garantează militarilor ruși care se predau un tratament civilizat, secretizarea circumstanțelor predării și posibilitatea de a nu se întoarce în Rusia.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, le cere soldaților lui Putin care luptă în Ucraina să se predea. Pe lângă acest lucru, liderul de la Kiev a garantat trei lucruri fiecărui militar rus care va face acest gest, potrivit Ukrainska Pravda.

Într-o nouă intervenție video, Volodimir Zelenski a enumerat cele trei promisiuni pentru fiecare soldat rus.

„Ucraina garantează trei lucruri fiecărui militar rus care se predă:

1) va fi tratat în mod civilizat, în conformitate cu toate convențiile;

Citește și


Zelenski spune că 50 de militari ucraineni sunt omorâți în fiecare zi, dar numărul rușilor uciși este de cinci ori mai mare

2) nimeni nu va cunoaște circumstanțele predării dumneavoastră, nimeni din Rusia nu va ști că predarea dumneavoastră a fost voluntară;

3) dacă vă este teamă să vă întoarceți în Rusia și nu doriți un schimb de personal, vom găsi o modalitate de a asigura și acest lucru”.

De asemenea, Zelenski a subliniat că generalilor ruși nu le pasă de viețile trupelor lor, ei trebuie doar să umple „locurile goale” după soldații ruși uciși, răniți, evadați sau capturați. Iar aceste locuri pot fi ocupate „cel puțin de tineri IT-iști care nu au servit deloc, cel puțin de pensionari care au servit doar în armata sovietică”.

Zelenski: „Acum este momentul-cheie pentru voi toți”

Prin urmare, acum este momentul-cheie pentru voi toți, momentul în care se decide dacă viața voastră se va sfârși. Este mai bine să nu acceptați o convocare decât să muriți pe pământ străin de către un criminal de război. Este mai bine să scapi de o mobilizare criminală decât să fii schilodit și apoi să răspunzi în fața instanței pentru participarea ta la un război agresiv. Să te predai în captivitate ucraineană este mai bine decât să mori sub loviturile armelor noastre, sub loviturile absolut corecte ale noastre, pentru că Ucraina se apără în acest război„, a subliniat președintele Zelenski.

El a declarat din nou că Ucraina își va elibera întreaga țară, subliniind în special că acest lucru este valabil și pentru Crimeea.

Mai mult, este pentru a doua oară în această săptămână când preşedintele Ucrainei se adresează în limba rusă cetăţenilor din statul vecin.Sursa: stirileprotv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri