23.5 C
București
sâmbătă, 13 august 2022

Celebra soprana rusă Anna Netrebko condamnă războiul și revine pe scenă în luna mai

Publicat pe


Una dintre cele mai mari soprane ale lumii din toate timpurile, rusoaica Anna Netrebko, criticată pentru că nu a denunțat războiul din Ucraina, a condamnat „clar” miercuri invazia rusă și a anunțat că la sfârșitul lunii mai își va relua concertele în Europa, într-un mesaj publicat miercuri pe Facebook.

​Soprana rusă Anna NetrebkoFoto: Simon Wedege Petersen/ Wikimedia Commons

„Regret că acțiunile sau declarațiile mele din trecut ar fi putut fi interpretate greșit”, a scris celebra artistă în vârstă de 50 de ani care locuiește la Viena. „Condamn expres războiul împotriva Ucrainei. Poziția mea este clară”, a adăugat ea, precizând că va relua concertele „la sfârșitul lunii mai, primul în Europa”, potrivit AFP.

Site-ul său menționează trei date: 25 mai la Paris, 27 mai la Scala din Milano, apoi 5 iunie la Lucerna, Elveția.

Dar nu este anunțat nici un spectacol pe scena Metropolitan Opera din New York, unde Anna Netrebko a fost retrasă de pe afișele spectacolelor din aprilie și mai, precum și în sezonul următor.

„După ce am citit declarația Annei, nu suntem pregătiți să ne schimbăm poziția”, a declarat directorul acesteia, Peter Gelb, într-un e-mail pentru AFP, spunând că ar fi „gata să discute”, „dacă Anna arată că s-a disociat cu adevărat și complet de Putin pe termen lung”.

Citește ultimele evoluții din a 35-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.Sursa: www.hotnews.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri