17.7 C
București
duminică, 2 octombrie 2022

Centrele de testare și centrele de evaluare COVID-19 rămân deschise

Publicat pe

Centrele de testare și centrele de evaluare COVID-19 rămân deschise și începând din data de 9 martie, când în România expira starea de alertă, iar majoritatea restricțiilor vor fi ridicate, a anunțat marți ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Centru de testare la Spitalul UniversitarFoto: Hotnews

Ministrul Sănătății recomandă în continuare persoanelor simptomatice să se testeze și, în cazul în care testul iese pozitiv, să se adreseze unui centru de evaluare COVID-19 pentru tratament.

În ciuda faptului că, odată cu ridicarea stării de alertă pe 9 martie, restricțiile se ridică – purtarea măștii, certificatul verde COVID la intrarea în centre comerciale, instituții și evenimente și la intrarea în țară și formularul PLF la intrarea în țară – Alexandru Rafila subliniază că România este în continuare în faza de transmitere comunitară a coronavirusului, cu peste 5.000 de cazuri pe zi.

În acest context, Ministerul Sănătății recomandă în continuare respectarea unor măsuri, chiar dacă ele nu mai sunt obligatorii:

  • purtarea măștii de protecție în spațiile deschise aglomerate, în mijloacele de transport în comun, în spațiile închise
  • evitarea spațiilor aglomerate, fie că ele sunt închise sau deschise
  • spălatul mâinilor și utilizarea unui antiseptic
  • testarea celor care au simptome și prezentarea la un centru de evaluare pentru a primi tratament
  • izolarea este recomandată, chiar dacă nu va mai fi controlată
  • carantina ar putea fi menținută, dar este necesară o decizie a CNSU.

Sursa: www.hotnews.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri