6 C
București
marți, 28 martie 2023

China anunță începerea exercițiilor militare comune cu Rusia și Iran

Publicat pe



China, Iran și Rusia încep miercuri exercițiile militare comune în Golful Oman, a anunțat Ministerul apărării de la Beijing printr-un comunicat de presă, potrivit CNN.

China anunță începerea exercițiilor militare comune cu Rusia și Iran în Golful Oman

Exercițiile desfășurate de militarii celor trei țări vor dura până duminică, a mai precizat Ministerul chinez al apărării.

În comunicat se menționează că manevrele au ca bază exercițiile maritime comune pe care le-au efectuat cele trei națiuni în 2019 și 2022.

CNN amintește că Beijingul a perfectat un parteneriat „fără limite” cu Moscova în contextul invaziei lansate de Rusia asupra Ucrainei, cu relații economice și diplomatice tot mai profunde.

Oficialii occidentali spuneau despre China că ar putea lua în calcul să acorde Rusiei asistență militară letală, o acuzație negată de Beijing.

În același timp, parteneriatul tot mai mare pe care îl au Moscova și Teheranul în sectorul apărării s-a intensificat în ultimul an, în condițiile în care Rusia a devenit tot mai interesată de sprijin militar extern pentru a-și duce războiul din Ucraina.



Sursa: www.b1tv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri