27.7 C
București
luni, 25 septembrie 2023

China condamnă zborul unui avion militar american deasupra Strâmtorii Taiwan

Publicat peFlota a VII-a a SUA a anunţat că un avion de recunoaştere de tip P-8A Poseidon, utilizat inclusiv pentru misiuni antisubmarin, a efectuat un zbor în spaţiul internaţional.

„Prin efectuarea de operaţiuni deasupra Strâmtorii Taiwan, în conformitate cu legislaţia internaţională, Statele Unite susţin drepturile tuturor ţărilor în materie de libertate de navigaţie”, a transmis Flota a VII-a a SUA, conform agenţiei Reuters.

Însă armata chineză a catalogat zborul avionului american ca fiind o „extravaganţă publică”, subliniind că aeronave militare chineze au monitorizat situaţia.

Ministerul Apărării de la Taipei a comunicat că armata chineză a continuat, în a treia zi, exerciţiile aeriene şi navale la sud de Taiwan, fiind depistate 26 de avioane de vânătoare chineze de tip J-16 şi Su-30, inclusiv unele care au urmărit aeronava americană.

Armata chineză a intensificat, în ultimii ani, exerciţiile militare în apropierea Taiwanului. Adminstraţia de la Beijing a avertizat că, în caz de necesitate, va interveni pentru a realiza cu forţa reunificarea cu Taiwanul.

(sursa: Mediafax)

 

Sursa: jurnalul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri