16.1 C
București
luni, 20 mai 2024

China, „foarte îngrijorată” de ancheta UE asupra producătorilor săi de turbine eoliene / Investigația Bruxelles-ului vizează inclusiv România

Publicat pe


China a declarat miercuri că este „foarte îngrijorată” după ce Uniunea Europeană a lansat o anchetă asupra producătorilor de turbine eoliene subvenționate de Beijing, denunțând „protecționism” și „măsuri discriminatorii”, scrie boursorama.com.

„Cred că lumea exterioară este îngrijorată de tendințele protecționiste crescânde ale Uniunii Europene”, a declarat Mao Ning, purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe.

„China este foarte îngrijorată de măsurile discriminatorii luate de europeni împotriva companiilor și chiar a industriilor chineze”, a adăugat ea.

După industria auto, cea feroviară și cea a panourilor solare, Uniunea Europeană a lansat marți o nouă bătălie cu China, pe fondul tensiunilor comerciale cu Beijingul.

„Astăzi, lansăm o nouă investigație asupra furnizorilor chinezi de turbine eoliene”, a anunțat marți comisarul european pentru concurență, Margrethe Vestager.

„Investigăm…



Sursa: www.g4media.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri