2 C
București
duminică, 4 decembrie 2022

China se alătură oficial lui Putin și cere ”egalitate și dreptate” în lume. Avertismentul voalat al lui Xi Jinping pentru Occident

Publicat peJoi, 23 Iunie 2022, ora 18:12

1574 citiri

Președintele Chinei, Xi Jinping, a criticat deschis joi, 23 iunie, sancțiunile impuse de Occident Rusiei după declanșarea războiului din Ucraina, la summit-ul BRICS, relatează DPA.

Grupul, care include Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud, ar trebui să ”îşi asume responsabilitatea” şi să lucreze pentru ”egalitate şi dreptate” în lume, a cerut preşedintele chinez în declaraţiile de deschidere, în timp ce şi-a exprimat opoziţia faţă de sancţiunile unilaterale.

Cele cinci ţări BRICS s-au întâlnit o dată pe an din 2009. Cu toate acestea, conferinţa de anul acesta va avea loc numai prin legătură video din cauza măsurilor stricte legate de coronavirus în vigoare în China, care este gazda oficială.

În timpul reuniunii este de aşteptat ca grupul să discute despre războiul din Ucraina, pe lângă o cooperare mai strânsă.

Xi a criticat deja miercuri politicile Occidentului şi ale NATO.

Statele vor avea probleme ”dacă îşi pun încrederea oarbă în puterea lor, extind alianţele militare şi îşi caută propria securitate în detrimentul altora”, a spus liderul chinez.

Comunitatea internaţională trebuie să se unească pentru a rezista hegemoniei şi politicii puterii, a adăugat el.

În cadrul aceluiași eveniment, și preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a îndemnat ţările membre BRICS să coopereze împotriva ”acţiunilor egoiste” ale Occidentului.Sursa: ziare.com

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri