9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Chirurgul de la Marius Nasta prins cu șpagă a scăpat de închisoare. Primea de toate: De la bani, până la găini, brânză sau palincă

Publicat peMedicul a fost obligat să presteze muncă în folosul comunităţii pe o perioadă de 100 de zile şi să achite peste 700.000 lei (140.000 euro), bani câştigaţi ilegal.

Cristian Paleru a beneficiat de o pedeapsă blândă după ce a încheiat cu procurorii de la Parchetul Capitalei un acord de recunoaştere a vinovăţiei.

El face parte din grupul de doctori corupţi de la Institutul „Marius Nasta” destructurat de procurori în septembrie 2023 şi în care mai era implicat un alt profesor universitar, Cornel Petreanu, care a decedat în octombrie 2023 într-un accident de maşină.

Conform datelor de la dosar, de regulă, înainte de efectuarea unei operaţii, unul dintre membrii echipei medicale primea şpaga în plic, după care împărţea banii colegilor săi prin intermediul aplicaţiei Revolut. Medicii au fost prinşi după ce anchetatorii au montat aparatură video de înregistrare în cabinetele lor.

Cristian Paleru lua în mod curent bani de la pacienţii internaţi la…Sursa: www.realitatea.net

Mai multe stiri

Ultimele Stiri