9.3 C
București
luni, 27 martie 2023

Cinci bărbați din Ilfov, săltați de mascați. Închiriau mașini de lux cu acte false, apoi le vindeau la dezmembrări

Publicat peDoi bărbați din Ilfov și complicii lor au reușit să facă bani ușor după ce au închiriat mașini în baza unor acte false, pe care le-au vândut apoi la dezmembrări. Este metoda prin care cinci autoturisme sunt acum de negăsit.

Potrivit poliției, suspecții le-ar fi transformat în piese de schimb.

Aceștia sunt doi dintre suspecții din dosar. Polițiștii au găsit în curtea unuia dintre ei un autoturism închiriat acum câteva zile. Autoritățile spun că cei din grupare căutau anunțuri pe site-urile de închirieri auto și cereau cât mai multe detalii firmei care deținea autoturismele ca să pară clienți onești.

Patron firmă închirieri: „Acum trei săptămâni, au sunat, mi-au zis că vor mașină, mi-au trimis actele pe WhatsApp și apoi s-au întâlnit cu oamenii mei și le-au dat-o. Au uitat să o mai aducă înapoi. Plătiseră garanția 200 de euro și încă ceva pentru câteva zile.”

Patronul păgubit spune că nu va mai închiria autoturisme fară să vadă documentele de identitate ale clientului în original, mai ales că mașina nu a fost recuperată și nici nu avea asigurare.

Gruparea închiria autoturismele scumpe doar când primea comandă de piese pentru un anume tip de mașină.

Bogdan Ghebaur, purtător de cuvânt DGPMB: Sunau, prezentau mereu documente false și cereau foarte multe detalii, poze din interior cu mașină și le închiriau pentru o săptămână, apoi le duceau în serviceuri sau la dezmembrări.”

După ce puneau mâna pe bunul închiriat pentru care plăteau garanția și prețul cash, suspecții îndepărtau aparatele GPS și duceau mașină la dezmembrat. Nu conta că valoarea sa era de zeci de mii de euro, pentru doar 3-4000 o transformau în piese.

Cinci bărbați au fost duși la audieri. Aceștia sunt acuzați de înșelăciune, fals și uz de fals. Doi dintre ei au fost arestați. 75.000 de euro este paguba făcută până acum unor firme de închirieri din București, Ilfov și Constanța. Sursa: stirileprotv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri