8.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024

Cinci jurnalişti care lucrează pentru presa independentă au fost arestaţi în Rusia. Unul dintre ei a fost bătut şi ameninţat cu violenţe sexuale de către poliţişti

Publicat pe


Cinci jurnalişti care lucrau pentru presa independentă au fost arestaţi miercuri seara şi joi în Rusia, unde represiunea împotriva oricărei provocări la adresa guvernului este în plină desfăşurare, relatează AFP, citată de News.ro.

În cursul nopţii, poliţia i-a arestat pe Ekaterina Anikievici de la SOTAvision şi pe Konstantin Jarov de la RusNews, a anunţat ONG-ul OVD-Info, specializat în monitorizarea represiunii libertăţilor din Rusia. Jarov a fost bătut şi ameninţat cu violenţe sexuale de către poliţişti, potrivit unui martor citat de organizaţie.

„M-au lovit cu picioarele, mi-au pus un picior pe cap, mi-au răsucit degetele şi au râs de mine când am încercat să mă ridic”, a povestit Jarov, citat de organizaţia media RusNews. El a spus că a suferit o rană la cap, escoriaţii, degete dislocate şi entorse.

Potrivit acestuia, violenţele au fost provocate de filmarea în apropierea locuinţei unei alte jurnaliste, Antonina Favorskaia…Sursa: www.g4media.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri