31.1 C
București
marți, 5 iulie 2022

Cine îi ajută pe ucraineni în luptele din Donbas

Publicat peAustin a fost audiat în Comisia senatorială servicii armate din Senat.

El a fost întrebat dacă Statele Unite furnizează Ucrainei informații, pentru a ajuta forțele Kievului să efectueze atacuri împotriva forțelor ruse în regiunile controlate de ruși în Donbas sau în Crimeea.

„Le oferim (ucrainenilor) informații pentru a desfășura astfel de operațiuni în Donbas. Este corect”, răspuns Austin la întrebarea adresată de senatorul Tom Cotton.

Austin nu a menționat Crimeea și a precizat că SUA nu descurajează Ucraina să lanseze atacuri împotriva forțelor ruse în aceste zone.

CNN notează că este prima dată când un oficial american recunoaște în mod public rolul SUA în operațiunile derulate de Ucraina în Donbas, în contextul în care rușii s-au retras din împrejurimile Kievului și se concentrează în prezent pe regiunile din estul și sudul țării.

„Continuăm să oferim forțelor armate ucrainene date și informații utile. Pe măsură ce luptele se mută mai mult în Donbas, ne vom ajusta conținutul și fluxul de informații după cum este necesar”, a declarat un oficial american de rang înalt din domeniul apărării pentru CNN, joi, după confirmarea secretarului american al Apărării.

La începutul acestei luni, Casa Albă a recunoscut că SUA au trimis Ucrainei „o cantitate semnificativă de informații detaliate și în timp util” cu privire la planurile și mișcările Rusiei.

Foto: combatanți ruși din detașamentul Akhmat, surprinși în Donbas

Sursa: www.antena3.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri