21.1 C
București
joi, 21 septembrie 2023

Cine l-a eliminat pe Prigojin! S-a aflat tot adevărul: Au convenit şi apoi l-a ucis

Publicat pe


Ucraina susține ferm că Vladimir Putin l-a ucis pe Evgheni Prigojin

Evgheni Prigojin a avut un conflict cu Vladimir Putin, apoi președintele Rusiei l-a ucis, susține ferm ministrul Afacerilor Externe din Ucraina, Dmitro Kuleba. Potrivit lui, acest lucru dovedește că Vladimir Putin nu poate fi de încredere în ceea ce privește negocierile de pace.

„Toți cei care întreabă despre acest lucru ar trebui de fapt să nu ne întrebe pe noi, ci pe domnul Prigojin.

El a avut un conflict cu Putin, a purtat negocieri de succes cu Putin, a rezolvat acest conflict, a convenit asupra unor garanții de securitate și apoi Putin l-a ucis”, a zis Dmitro Kuleba în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la Paris (Franța), potrivit AP.

Dmitro Kuleba (SURSA FOTO: Dreamstime)

Detectoare de metale în cimitirul în care este îngropat Evgheni Prigojin?!

Cu o zi în urmă, presa din Rusia scria că Evgheni Prigojin ar putea fi înmormântat în Cimitirul Serafim din Sankt Petersburg. În fața porții centrale a cimitirului respectiv, erau instalate deja detectoare de metale. Au fost luate măsuri de siguranță pentru că nu este exclusă apariția unei tentative de act terorist.

Momentan, nu se știe sigur unde vor fi îngropate victimele accidentului aviatic de miercurea trecută. Totuși, un lucru este cert: cel puțin cinci persoane vor fi înmormântate în Cimitirul Serafim.

Marți, 29 august 2023, a fost blocat traficul în zona Cimitirului Serafim din partea Bogatyrsky, Lipovaya, Shkolnaya, Polevaya, Sabirovskaya. Nimeni nu are voie să intre în zona cimitirului.

Directorul Cimitirului Serafim a spus că nu știe dacă Evgheni Prigojin sau alte victime ale accidentului aviatic vor fi îngropate acolo.

„Purtătorul de cuvânt prezidențial Dmitri Peskov nici măcar nu știe și mă întrebați pe mine”, a declarat acesta, potrivit ziarului rusesc Fontanka.

Vladimir Putin nu a participat la înmormântarea lui Evgheni Prigojin

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, anunțase marți că Vladimir Putin nu va participa la înmormântarea lui.

„Prezenţa preşedintelui nu este prevăzută. Kremlinul nu are informaţii specifice despre funeralii, iar aranjamentele sunt la latitudinea familiei”, a zis el pentru Reuters.

Rusia se pregătește chiar acum pentru o nouă rebeliune militară, ce ar putea fi organizată curând de Grupul Wagner. Ea ar putea avea loc din cauza morții lui Evgheni Prigojin, potrivit unor surse politice din Rusia citate de ziarul online „The Moscow Times”.

Kremlinul consideră că este amenințat de o nouă rebeliune militară. Serviciile de Securitate din Rusia lucrează deja pentru a preveni „spectacole”, precum cel organizat în iunie 2023 de Grupul Wagner.

Potrivit sursei citate anterior, Kremlinul nu va putea salva Grupul Wagner, acesta urmând să fie desființat. Vă amintim că, vinerea trecută, Vladimir Putin a semnat un decret prezidențial prin care îi…Sursa: www.capital.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri