12.7 C
București
marți, 4 octombrie 2022

Ciolacu: Miercuri, ședință de Guvern pentru ordonanța pe prețurile la energie. Va fi după și o ședință a coaliției

Publicat peMarcel Ciolacu a anunţat că urmează să aibă loc miercuri o şedinţă de Guvern pentru ordonanţa privind compensarea preţurilor la energie începând cu 1 aprilie. Potrivit liderului PSD, întâlnirea de la Palatul Victoria va fi urmată de o şedinţă a coaliţiei de guvernare pentru a analiza preţul carburanţilor.

„Am avut o discuţie şi pe legea offshore şi pe legile siguranţei naţionale, ne-am prezentat fiecare propunerile, inclusiv pe ordonanţa pe energie. Cred că miercuri va intra în şedinţa de Guvern în forma propusă de Ministerul Energiei şi de către premier. Este şi cu compensare, pe anumite componente (…) pentru gazele naturale şi energie electrică. Va fi o şedinţă de coaliţie miercuri la Parlament după şedinţa de Guvern”, a spus Ciolacu, luni, la Senat, după o întâlnire a liderilor coaliţiei.

Referitor la preţul carburanţilor, Ciolacu a precizat că PSD îşi menţine propunerea de înjumătăţire a accizei, dar că decizia se va lua în coaliţie.

„Este o discuţie care va avea loc miercuri „, a spus Ciolacu.

Întrebat dacă reducerea TVA ar putea conduce la scăderea preţurilor la pompă, Ciolacu a spus: „Depinde pe ce palier ca să fie şi eficientă”.

„Vedem totuşi o stabilizare la preţul petrolului şi sunt ferm convins că după ce trece această emoţie vom putea lua cele mai eficiente măsuri. Important este să dăm ordonanţa pe energie miercuri şi să închidem acest capitol predictibil pe tot acest an şi pe urmă să intrăm încet încet pe lanţul de efecte care au dus la scumpirea energiei”, a adăugat Ciolacu, potrivit Agerpres.

Editor : A.A.Sursa: www.digi24.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri