25 C
București
miercuri, 6 iulie 2022

Cîțu, gafă în Parlament înaintea discursului lui Zelenski. Ce a fost auzit spunând președintele Senatului – VIDEO

Publicat pe


Președintele Senatului, Florin Cîțu, s-a remarcat, luni seară, înainte de discursul pe care l-a susținut președintele ucrainean Volodimir Zelenski în fața aleșilor neamului, dar și a premierului Ciucă și a miniștrilor prezenți la Parlament, cu o gafă.

Dorind, cel mai probabil, să spună „onorată asistență”, Cîțu a fost auzit zicând „onorată instanță”. Nu au fost puțini cei care au remarcat această eroare, mai ales având în vedere faptul că Florin Cîțu și-a citit discursul din Parlament, din seara zilei de 4 aprilie.

„Domnule Volodimir Zelenski, președinte al Ucrainei, domnule președinte al Camerei Deputaților, domnule prim-ministru, doamnelor și domnilor miniștri, doamnelor și domnilor senatori și deputați, stimați invitați, onorată instanță”, a afirmat Florin Cîțu.

Cîțu, către Zelenski: Mulțumesc că mi-ați acceptat invitația de a susține acest discurs

Fostul premier Cîțu, care a demisionat recent din fruntea PNL-ului, a ținut să le mulțumească atât președintelui, cât și premierului ucrainean. Și a ținut să puncteze că invitarea liderului de la Kiev de a susține un discurs în Parlamentul de la București s-a făcut la inițiativa sa.

„Domnule președinte Zelenski, este o onoare să vă ascultăm astăzi în Parlamentul României. Mulțumesc că mi-ați acceptat invitația de a susține acest discurs. Îi mulțumesc și prietenului meu, prim-ministrul Ucrainei, pentru ajutorul oferit în acest demers. Mulțumesc, Denis”, a spus Cîțu.

Adresându-i-se președintelui ucrainean, înainte ca Zelenski să se adreseze Parlamentului român, Cîțu l-a numit  „erou”. „Domnule președinte Zelenski, sunteți un erou nu doar în Ucraina, ci și în România, precum și în toate statele care respectă principiile și valorile democratice. Curajul si perseverența de care ați dat dovadă dvs. și poporul ucrainean în această perioadă dificilă pentru Ucraina ne inspiră pe toți. Ne motivează să fim mai uniți, pentru că doar împreună putem reuși tot ceea ce ne-am propus și doar împreună putem învinge”, a mai declarat Florin Cîțu, luni, 4 aprilie, de la tribuna sălii Parlamentului.

Sursa: www.national.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri