23.5 C
București
sâmbătă, 13 august 2022

Cîțu out / Vine Ciucă la conducerea PNL

Publicat peCîțu out. Peste 40 de lideri de organizații județene PNL au semnat o scrisoare prin care îi solicită lui Florin Cîțu să demisioneze de la șeia PNL. Și să-i lase locul premierului Nicolae Ciucă, au declarat pentru G4media.ro surse din partid. Scrisoarea îi va fi înmânată joi lui Cîțu de către prim-vicepeședinții partidului.

Dacă Floin Cîțu va refuza să demisioneze, liderii organizațiilor PNL vor convoca vineri dimineața ședințe ale Birourilor pemanente județene. Astfel, se vor declanșa procedurile de organizare a unui Congres extraodinar.

Cîțu out. Dacă refuză să demisioneze, BPN va decide următoarele acțiuni

Liderii PNL sunt nemulțumiți că Florin Cîțu tensionează relațiile din coaliție cu PSD. Mai este acuzat că are o imagine slabă care trage partidul în jos în sondaje.

citește și: Intelectualitatea chioară l-a văzut doar pe Felix, nu și pe Petrov

Potrivit statutului PNL este nevoie ca majoritatea oganizațiilor județene să ceară convocarea Biroului Politic Național care la rândul său să decidă pentru organizarea unui Congres Național Extraordinar. Astfel, dacă Florin Cîțu va refuza să demisioneze, Biroul Politic Național urmează să fie convocat, duminică, 3 aprilie.

Liderii PNL se așteaptă ca Florin Cîțu să ceară în schimbul demisiei garanții că va fi păstrat la șefia Senatului, sau că va primi un post la nivel european, dar aceștia refuză să i le ofere, spun sursele g4media.ro.

Acțiunea se petrece la nici nouă luni după victoria sa triumfală, în urma unui congres de forță la care a participat și Klaus Iohannis.

Fostul președinte PNL, Ludovic Orban, declarat învins, a părăsit partidul după aproape 30 de ani de activitate permanentă. El a înființat Forța dreaptă.Sursa: romanialibera.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri