19.6 C
București
luni, 20 mai 2024

Ciucă: România trece la o nouă etapă judiciară prin aplicarea Legii privind combaterea evaziunii fiscale / Președintele Iohannis a promulgat legea care îi scapă pe evazioniștii care fură sub un milion de euro dacă plătesc prejudiciul

Publicat pe


Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a declarat, vineri, după promulgarea Legii privind combaterea evaziunii fiscale, că România trece la o nouă etapă judiciară în aceste speţe, menţionând că “au fost destule cazuri în care executarea pedepsei nu a remediat fapta incriminată”, transmite Agerpres.

“Proiectul de lege al combaterii evaziunii fiscale a fost promulgat de preşedintele României. După cum a constatat şi CCR în motivarea avizului de constituţionalitate, România trece la o nouă etapă judiciară în aceste speţe. Au fost destule cazuri în care executarea pedepsei nu a remediat fapta incriminată. Recuperarea prejudiciului de până la un milion de euro + o majorare de 15% + dobânzi/penalităţi are un potenţial mult mai mare de remediere a situaţiei”, a scris Ciucă, pe Facebook.

Potrivit acestuia, prin acest proiect de lege se întăreşte capacitatea statului de a combate evaziunea fiscală.

“Din alte prevederi,…



Sursa: economedia.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri