16.8 C
București
duminică, 1 octombrie 2023

Ciucă susține că Mircea Abrudean, propus să fie secretar general al Guvernului, are drept de acces la informații clasificate

Publicat pePreședintele Senatului și al PNL, Nicolae Ciucă, susține că Mircea Abrudean are drept de acces la informații clasificate, deci acesta nu ar fi un impediment pentru a prelua funcția de secretar general al Guvernului.

Acum două sau trei luni, Abrudean a primit drept de acces la informații clasificate de cel mai înalt nivel”, a precizat Ciucă, răspunzând la întrebarea unui jurnalist.

Ciucă a făcut această precizare după ce a avut o primă întâlnire cu miniștrii PNL din guvernul condus de premierul Ciolacu. Miniștrii PNL s-au instalat în funcții dar postul de secretar general al guvernului este încă neocupat. Șeful Secretariatului General al Guvernului (SGG) are, și el, rang echivalent celui de ministru. Practic, șeful SGG este “mâna dreaptă” a premierului.

Înțelegerea dintre PNL și PSD stabilește că premierul și secretarul general fac parte din partide diferite. De aceea, întrucât premierul Ciolacu este reprezentantul PSD, secretarul general ar trebui să fie din PNL.

PNL insistă ca în postul de secretar general să fie numit Mircea Abrudean. Formal, numirea secretarului general al guvernului o face premierul. În acest caz concret, premierul Ciolacu refuză să-l numească pe Mircea Abrudean. Surse politice afirmau că premierul Ciolacu are această ezitare întrucât ar fi aflat că lui Abrudean i s-a refuzat certificatul de acces la informații clasificate.

În perioada guvernului Ciucă, șef al SGG a fost Marian Neacșu. În guvernul Ciolacu, Marian Neacșu a primit una dintre funcțiile de vicepremier.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Sursa: romanialibera.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri