21.3 C
București
vineri, 1 iulie 2022

CJ Timiș solicită bani prin PNRR pentru reabilitarea clădirilor de la Aeroportul Cioca


Aerodromul Cioca

Clădirile de pe aeroportul utilitar de la Cioca vor intra în reparații, iar pentru aceasta se vor solicita fonduri din Programul Național de Redresare și Reziliență, au decis consilierii județeni în cadrul unei ședințe de plen extraordinare. Vizate sunt hangarul, corpul administrativ și aerogara.

Consilierii județeni au aprobat joi documentația aferentă depunerii a două proiecte de finanțare prin intermediul PNRR, fiind solicitată finanțare pentru renovarea energetică a clădirilor pe care CJT le deține la Aeroportul Cioca. Vizate sunt hangarul, corpul administrativ și aerogara.
Pentru hangar suma necesară este de 848.658 euro plus TVA, iar pentru pentru celelalte două corpuri de 472.560 de euro plus TVA.
Vă reamintim că aceste clădiri au fost parte a unei tranzacții între CJ Timiș și Primăria Timișoara, ele fiind preluate de județ de la municipiu. Situația la Cioca era extrem de complicată, pentru că terenul era al CJT, iar clădirile ale municipalității timișorene. Din cauza acestor probleme investițiile efectuate pentru menținerea calității clădirilor au fost aproape inexistente.
Tot în cadrul ședinței de plen, aleșii au fost anunțați că deja s-au făcut demersurile necesare la Autoritatea Aeronautică Română pentru reautorizarea pistei de aterizare și decolare, iar procedura se va finaliza favorabil în câteva luni,

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Sursa: debanat.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri