17.4 C
București
duminică, 2 octombrie 2022

Claudiu Chira: Forța Dreptei Timiș a pornit la drum cu peste 400 de membri, liberali

Publicat pe


Filiala Timiș pornește la drum cu peste 400 de membri, toți liberali, și va atrage și mai mulți, spune Claudiu Chira, coordonatorul acesteia, până la alegerile programate peste câteva luni. Nu știm dacă acești liberali au avut carnet de membru la PNL sau doar sunt liberali în gândire.

La două săptămâni de când a fost înscrisă în registrul partidelor politice, de sâmbătă, Forța Dreptei are oficial filială și în Timiș. Iar aceasta pornește la drum cu peste 400 de membri, conform lui Claudiu Chira, deputatul provenit din rândul PNL Timiș, care s-a alăturat proiectului lansat de Ludovic Orban, după ce a pierdut alegerile pentru șefia liberalilor. Alături de Violeta Alexandru, tot deputat trecut la Forța Dreptei, el a venit la Timișoara pentru a anunța deschiderea oficială a filialei și discuții cu membrii formațiunii.

Toți cei 400 de …. inițiali sunt liberali, spune Chira, fără a preciza dacă aceștia aveau înainte carnet de partid la PNL sau sunt ideatic liberali. Venirea lui Orban la Timișoara a mai atras peste 100 de noi membri, spune Chira.

„Rolul nostru până la alegerile din 2024 este de a face o opoziție constructivă partidelor din județ. Am alături de mine o echipă formidabilă, o parte dintre colegii din Biroul Județean sunt aici în sală cu noi. O parte dintre ei sunt și viitorii membrii ai Biroului Politic Municipal și de aceea îmi pun baza și sunt sigur că vom reuși. Majoritatea colegilor provin din mediul privat, cred că doi, trei oameni au fost ancorați în administrația publică locală sau centrală pentru că ai nevoie și de experiență. Nu poți pleca doar cu oameni noi la drum. Avem între 400-500 de membri în Timiș. Cu cei 150-160 de noi membri care au făcut pasul către noi după ce am anunțat că vine domnul președinte Orban cred că am depășit 500. Cam 400 sunt foști liberali, pe unii se pun presiuni legate de locul muncă și nu pot face pasul alături de noi”, a declarat, Claudiu Chira, cel care va coordona filiala locală a partidului Forța Dreptei.

Filiala are deja și o conducere, majoritatea sunt oameni care provin din mediul privat, spune deputatul de Timiș. Din biroul local de coordonare fac parte, pe lângă Claudiu Chira, Alin Sârbu – secretar general, Mirel Telteu, Sorin Drăgulin, Bogdan Simulescu, Cristian Dumitra, Emil Șerpe, Eleonora Toma, Adrian Balaci, Adrian Colhon, Danița Jifcovici, Dora Orboi și Ioan Silviu, ultimul urmând să se ocupe și de organizația Timișoara, care urmează să fie înființată.

Sursa: debanat.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri