25 C
București
miercuri, 6 iulie 2022

Cluj: Tânărul care a înjunghiat în gât o femeie în Profi Mărăști și a scos ochii unei pisici, scapă de dosarul penal

Publicat pe


Procurorii clujeni au clasat dosarul în care minorul D.D. (17 ani), fiul medicului psiholog Cristian Delcea, deoarece nu avea discenământ atunci când a atacat-o pe femeie cu cuțitul.

Procurorii spun că tânărul nu are discernământ

Anchetatorii spun că tânărul este afectat de o gravă boală psihică, drept pentru care nu răspunde penal. Acest lucru a fost demonstrat de expertiza psihiatrică făcută.

Judecătorii de la Tribunalul Cluj trebuie să decidă dacă vor menține măsura internării forțate într-un centru de psihiatrie emisă pe numele minorului, până la însănătoșirea completă, scrie Gazeta de Cluj.

După ce a înjunghiat femeia în gât, în 8 noiembrie 2021, tânărul de 17 ani, fiul unui psiholog cunoscut de la Institutul de Medicină Legală (IML) Cluj, a fost internat, la ordinul instanței ”până la însănătoşire sau până la ameliorare”, în urma unei decizii a Tribunalului Cluj.

El a mai fost internat la începutul anului 2021 după două cazuri care au șocat opinia publică. A adoptat o pisică, iar apoi i-a scos ochii și i-a trimis clipul celui de la care a adoptat animalul. La scuret timp după acest incident, tânărul a aruncat cu pietre după o femeie și a rănit-o.

Judecătoria Cluj-Napoca a dispus atunci internarea tânărului, dar ulterior Tribunalul Cluj a dispus încredințarea acestuia în grija familiei. 

Cum a acționat tânărul care a înjunghiat femeia în gât

D.D., 17 ani, a dispărut de acasă vineri seara și în magazinul Profi a înjunghiat în gât o femeie de 33 de ani, pe care nu o cunoștea. ”În jurul orei 18.30, polițiștii municipiului Cluj-Napoca au fost sesizați cu privire la faptul că o femeie ar fi fost lovită de o persoana necunoscută cu un obiect tăietor-înțepător, într-o societate comercială din municipiu, ulterior părăsind locația respectivă.

e599383f3977bab50808af27cb2e0062.png

La fața locului, s-au deplasat polițiștii, identificând o femeie de 33 de ani, din Cluj-Napoca, care a fost transportată în stare conștientă la o unitate medicală, spre a-i fi acordate îngrijiri de specialitate”, precizau anchetatorii. 

Tatăl acestuia este președintele Colegiului Psihologilor din România – Filiala Teritorială Cluj

Tatăl tânărului, Cristian Delcea, este președintele Colegiului Psihologilor din România – Filiala Teritorială Cluj.

14962781_1494819843867604_8508781767377212319_n.jpg

Copilul a fost internat la București, dar în perioada 5 până în 8 noiembrie a fost ținut într-un salon la Spitalul de Copii, dar a fost vorba despre ceva provizoriu.

Fiul meu este o victimă a sistemului. Un sistem medical care nu a reușit să-i găsească un tratament psihiatric potrivit și care acum nu are proceduri să-l interneze. A existat la Buzău un centru specializat pentru internări dispuse de instanță în cazul minorilor, dar a fost desființat, în rest existând centre pentru adulți. Suntem la București la Spitalul Obreja, de unde ne-au zis că o să conteste ce a dispus instanța și că ni-l dau acasă. Efectiv nu știm ce să mai facem. Eu am plătit bodyguarzi care să-l însoțească, am lucrat mai puțin ca să am grijă de el”, ne-a spus tatăl Cristian Delcea, de profesie psiholog.Sursa: www.stiridecluj.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri