27.7 C
București
luni, 25 septembrie 2023

CNCD, amenzi pentru doi șoferi care au refuzat să primească o tânără cu dizabilități în autobuzele STB. Unul dintre ei ar fi înjurat-o atât pe tânără, cât și pe mama ei

Publicat peConsiliul Național pentru Combaterea Discriminării a anunțat amenzi pentru cei doi șoferi ai Societății de Transport București care i-au refuzat accesul în autobuze de pe linia 104 unei tinere cu dizabilități locomotorii. Mai mult, potrivit CNCD, unul dintre ei ar fi înurat-o atât pe tânără, cât și pe mama ei.

CNCD, amenzi pentru doi șoferi STB care au refuzat să primească o tânără cu dizabilități în autobuz

Amenzile au fost stabilite miercuri de Colegiul director al CNCD.

„În data de 18.07.2022, unei persoane cu dizabilități locomotorii, dorind să utilizeze mijloacele de transport în comun STB, pe linia 104, nu i s-a asigurat accesul în autobuz prin nedeschiderea rampei specifice, motivat de faptul că nu a fost văzută de către conducătorul auto.Ulterior, în aceeași dată, pe aceeași rută, la câteva minute distanță, un alt șofer i-a refuzat accesul în mijlocul de transport public adresându-i cuvinte licențioase, injurioase, atât ei cât și mamei sale, care o însoțea”, se arată în comunicatul transmis miercuri de CNCD.

Primul șofer a fost sancționat contravențional cu 1.000 de lei, în timp ce al doilea a primit o amendă de 3.000 de lei.

„Colegiul director, cu 6 voturi pentru și 2 împotrivă, față de primul șofer, care a prezentat scuze față de incident și, implicit, față de petentă, justificând împrejurările legate de anumite manevre care nu i-au permis o vizibilitate corespunzătoare, a aplicat sancțiunea de amendă contravențională în cuantum de 1 000 lei. Pentru cel de-al doilea șofer care, pe lângă refuzul accesului, a avut și un comportament nedorit, fiind agresiv verbal, Colegiul director, cu 7 voturi pentru și 1 împotrivă, a aplicat sancțiunea de amendă contravențională în cuantum de 3 000 lei”, menționează instituția.

STB nu a comis vreo discriminare în acest caz, a mai stabilit CNCD.

„În cazul Societății de Transport București STB S.A. Colegiul director nu a constatat întrunirea elementelor constitutive ale unei fapte de discriminare întrucât aceasta a dovedit că mijloacele de transport erau accesibilizate, conducătorii auto fuseseră instruiți și referitor la incidentele mediatizate a demarat cercetări disciplinare”, se mai arată în același comunicat.Sursa: www.b1tv.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri