26.1 C
București
marți, 5 iulie 2022

CNN: Ucraina e înconjurată de trupele ruse din trei laturi

Publicat pe


Trupele ruse aau înconjurat teritoriul Ucrainei din trei părți: sud, est și nord, arată postul american de televiziune CNN într-o analiză dedicată mișcărilor de trupe ale Kremlinului.

În sud, forțele militare ruse sunt masate în Crimeea, peninsula ucraineană anexată ilegal în 2014. Aici, Rusia a adus mii de soldați și tehnică militară, pe lângă trupele aflate deja de decenii în baza sa militară din Sevastopol, portul care adăpostește și o parte a flotei ruse din Marea Neagră.

În estul Ucrainei, inclusiv în teritoriile controlate de separatiștii pro-ruși, Kremlinul a masat zeci de mii de soldați, 700 de tancuri și lansatoare de rachete balistice.

În nord, Rusia a adus în Belarus, aproape de granița cu Ucraina, peste 30.000 de militari cu ocazia exercițiilor militare comune cu Minskul. Alături de aceștia au ajuns în Belarus și forțele din trupele speciale (Spetsnaz), avioane de vânătoare și sistemele de rachete Iskander.

SUA și-a avertizat vineri aliații din NATO și UE că, potrivit informațiilor strânse de CIA și de armata americană, Rusia ar putea declanșa invazia Ucrainei săptămâna viitoare. (Foto: Captură CNN)Sursa: www.g4media.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri