-3.2 C
București
miercuri, 8 februarie 2023

Coadă de TIR-uri pe zeci de kilometri spre Siret

Publicat peTraficul rutier spre frontiera cu Ucraina continuă să fie foarte aglomerat, coloana tiruri pe DN2 (E85) spre PTF Siret fiind în prezent de 25 de de kilometri.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a precizat, miercuri, că la intrare în vama Siret, pe partea română, coloana ajunge la 800 de tiruri aflate în aşteptare, în ultimele 24 de ore.

”Vama română şi Poliţia de Frontieră şi-au intensificat eforturile, reuşind să proceseze 560 tiruri în 24 de ore la ieşirea din Romania spre Ucraina, cu mult peste ce reuşeau zilele trecute când erau procesate circa 400 de tiruri în 24 de ore, iar la intrarea în Romania se procesează 380 de tiruri în 24 în ore”, a spus Flutur.

Potrivit preşedintelui CJ Suceava, prin vama Vicovu de Sus au ieşit din România circa 70 de camioane şi au intrat peste 120.

Coloana în România pentru vama Siret ajunge la circa 25 km, cu anumite întreruperi pe zona intravilană a localităţilor, iar echipaje de poliţie lucrează pentru dirijarea traficului, organizându-se convoaie de 30-40 de cisterne cu combustibil ce sunt escortate direct în vamă, deoarece pentru acestea procedura durează mai puţin.

Flutur a subliniat că, în condiţiile în care în PTF Siret situaţia este cea prezentată, la Punctul de Trecere a Frontierei cu Ucraina Halmeu din judeţul Satu Mare sunt doar 3-4 tiruri.

El a spus că, deşi partea română şi-a intensificat mult eforturile, coloana de tiruri nu scade, şoferii evitând zona montană din Transcarpatia, cu punctele de trecere de la Satu Mare şi Sighetul Marmaţiei, alegând în mare parte vama Siret.

Potrivit lui Flutur, specialiştii din vămi susţin că acest vârf de trafic se va reduce după 27 decembrie.

El a solicitat din nou părţii ucrainene, miercuri, să mărească ritmul de procesare a tirurilor pentru a scurta timpii de aşteptare în vamă.

Totodată, a transmis prefectului să solicite Ministerul Finanţelor şi cel al Transporturilor şi Infrastructurii să ia toate măsurile ce depind de aceste ministere pentru fluidizarea traficului şi pentru asigurarea confortului populaţiei din zonă.

Sursa: www.cotidianul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri