22.8 C
București
sâmbătă, 3 iunie 2023

Cod galben de ninsori și viscol în sud-estul ţării. Vizate sunt 14 judeţe şi Capitala

Publicat pe


Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben de ninsori moderate cantitativ și viscol valabil în sud-estul țării, până duminică, ora 10.00.

Nou cod galben de ninsori și viscol

Astfel, până duminică la ora 10.00, în Dobrogea, estul Munteniei, jumătatea sudică a Moldovei, și în zona Carpaților de Curbură va continua să ningă, urmând a se acumula 15 – 20 l/mp. Asta înseamnă că se va și depune strat de zăpadă.

Meteorologii atrag atenția că în aceste zone vor fi intensificări ale vântului cu viteze de 45 – 55 km/h, viscolind zăpada și determinând scăderea vizibilității.

În județele Prahova, Giurgiu, Ilfov și municipiul București va ninge moderat cantitativ, iar vântul va sufla cu 30 – 35 km/h.

Duminică vor mai fi intensificări ale vântului local în estul României, viscolind zăpada și determinând scăderea vizibilității.

Sursă: ANM

Mai multe județe au fost afectate de ninsori și viscol

Atenționarea a fost emisă în condițiile în care mai multe județe din sudul și estul țării oricum au fost afectate deja de ninsori și viscol. Mai multe drumuri au fost închise, fiind nevoie de intervenția Armatei și a Jandarmeriei pentru a curăța carosabilul și a salva mai mulți oameni blocați.

De asemenea, zborurile pe Aeroportul Otopeni au fost afectate, iar CFR a anunțat întârzieri semnificative ale mai multor trenuri.

Din cauza ninsorilor, în judeţul Vrancea a fost decretată starea de alertă.Sursa: www.b1tv.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri