23 C
București
luni, 20 mai 2024

Coldplay și Sting cer eliberarea lui Toomaj Salehi, rapperul iranian condamnat la moarte pentru că a protestat în favoarea femeilor

Publicat pe


În vârstă de 33 de ani, susținător al mișcării „Femei, Viață, Libertate” din Iran, a fost condamnat la moarte de un tribunal din orașul Isfahan la 24 aprilie, potrivit avocatului său, citat de The Guardian.

El a fost arestat inițial în septembrie 2022 și a petrecut un an și 21 de zile în închisoare, dintre care 252 de zile în izolare. După ce a fost eliberat pe cauțiune, el a spus că a fost „torturat grav” în timpul perioadei petrecute în închisoare. A fost arestat din nou la două săptămâni după ce a fost eliberat, în decembrie 2023, și a fost acuzat de corupție.

Prin muzica sa, Salehi și-a exprimat deschis sprijinul față de demonstrațiile din lunile care au urmat morții lui Mahsa Amini – care a murit în timp ce se afla în custodia poliției în 2022, după ce a fost arestată pentru că ar fi purtat un „hijab necorespunzător”. Moartea lui Amini a declanșat proteste de amploare în tot Iranul.

Declarația prin care se cere…



Sursa: jurnalul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri