3.1 C
București
sâmbătă, 3 decembrie 2022

Colegiul Naţional Pedagogic “Carmen Sylva” din Timişoara, campioană naţională la S-Rugby mixt nivel primar

Publicat pe


În perioada 2-4 iunie 2022 a avut loc etapa naţională de S-Rugby mixt la nivelul învăţământului primar, competiţie desfăşurată în cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar şi găzduită de Clubul Sportiv Şcolar Bega din Timişoara.

Activitatea a fost organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, beneficiind de sprijinul Federaţiei Române de Rugby, Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Timiş, Clubului Sportiv Şcolar Bega, Clubului Sportiv Şcolar Nr. 1 şi a Liceului cu Program Sportiv Banatul Timişoara.

La această competiţie s-au aliniat cele mai puternice 8 echipe din ţară, reprezentând judeţele: Bihor, Braşov, Bucureşti, Galaţi, Ialomiţa, Iaşi, Timiş şi Vâlcea. Judeţul Timiş a fost reprezentat de echipa de S-Rugby a Colegiului Naţional Pedagogic “Carmen Sylva”, compusă din elevii Duşan Radu, Birceanu Alexandru, Petrovici Briana, Motîrlichie Ayanna, Sleam Andrei, Tutunaru Carla, Fekete Patrick, Moldovan Dragoş, Pârâu Vladimir, Feher David, Bacău Iosif şi Nuc Filip.

În faza finală a ONSȘ, echipa de S-Rugby a Colegiului Naţional Pedagogic “Carmen Sylva”, avându-l pe bancă pe profesorul Eugeniu Chiriţoiu, a trecut în grupă de formațiile din Bihor (9-0) și Bucureşti (8-2), meciul cu echipa din Iaşi încheindu-se la egalitate (7-7). În semifinale, micuții rugbişti bănăţeni au învins cu 7-4 reprezentanta județului Ialomiţa, iar în finală au câștigat cu 10-8 în fața echipei din Braşov.

Clasamentul competiției:
1. Colegiul Naţional Pedagogic “Carmen Sylva” – Timişoara
2. Şcoala Gimnazială Hălchiu- Braşov
3. Şcoala Gimnazială “Alexandru cel Bun”- Iaşi
4. Şcoala Gimnazială ,,Constantin Gurgu” Nr.1- Ialomiţa
5. Şcoala Gimnazială Nr. 18- Galaţi
6. Şcoala Gimnazială Nr.1 Tărian- Bihor
7. Şcoala Gimnazială Nr. 2- Bucureşti
8. Şcoala Gimnazială “Take Ionescu”- Vâlcea

Elevii Duşan Radu (Timiş) şi Călin Antonia Maria (Braşov) au fost declaraţi cei mai buni jucători ai turneului.

Arbitrajul a fost asigurat de cavalerii fluierului jocului cu mingea ovală: Cioriciu Cosmin, Marin Marian şi Zaharescu Remus.

Efortul depus de participanţi a fost răsplătit cu medalii, cupe, diplome şi tricouri, iar profesorii delegaţi au primit premii speciale.

Inspectorul Flavius Nastor s-a asigurat și el ca organizarea să fie cât mai bună: „Suntem mulțumiți de tot ceea ce s-a întâmplat aici: oameni dedicați, antrenori, profesori, arbitri, totul a fost la superlativ. Dar cel mai important, mica nostră bucurie este victoria echipei ce a reprzentat Timișul. Este onorant pentru noi și sperăm să mai obținem astfel de performanțe și mulțumim tuturor ce s-au implicat în buna desfășurare a competiției.”

 

 

Sursa: debanat.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri