20.4 C
București
sâmbătă, 13 august 2022

Colterm are de încasat de la Primăria Timișoara facturi pentru plata… transportului de buletine electorale

Publicat pe


Scandalul de vineri, când administrația Fritz și administratorul judiciar al Colterm s-au certat la cuțite pe datorii neplătite, sume necesare pentru plata gazului, facturi ciudate, au făcut ambele cărți să caute tot felul de „schelete” prin dulap. Administratorul judiciar a scos la iveală tot felul de facturi de la diferite instituții, care ar aparține de primărie, și care nu au fost plătite de-a lungul anilor, în timp ce Dominic Fritz a anunțat că a descoperit facturi de la Colterm pentru plata transportului de buletine de vot și nu era mult să nu găsească și una pentru „transportat și trandafiri pentru bunica cuiva”.

Marți va avea loc, cel mai probabil, un nou plen de îndată pentru a se aproba alocarea, în avans, către Colterm a unor sume de bani pentru acoperirea subvențiilor necesare pentru plata combustibilului pentru termoficare.

„O să facem un plen de îndată mâine și voi ruga consiliul local să aprobe o plată în avans a subvențiilor ce o să vină anul acesta pentru a ne putea încadra în cerințele legale”, a declarat, marți, Fritz. El a comentat și lista interesantă prezentată de firma care se ocupă de insolvență, pe care apăreau facturi de energie termică emise chiar și de instituții care nu au nicio legătură cu primăria. Fritz acuză Colterm că a trăit atât de bine din subvenții încât nici nu ia păsat măcar să emită o serie de facturi pentru căldura consumată de unele școli. „E ceva halucinant, acolo sunt trecute mai multe instituții. Mai multe tipuri de facturi. O parte din aceste facturi de apă caldă și căldură nu au ajuns niciodată în primărie, sunt din anii 2018-2020. Acum le verificăm pe fiecare, chit că nu au fost înregistrate, dacă sunt reale. Cine își asumă ordonanțarea lor pentru că eu nu pot să plătesc o factură care nu a fost recepționată în primărie pentru ceva ce Colterm spune că s-a consumat în 2018. Aici se vede foarte clar cum a trăit Colterm dacă nu a fost în stare să emită niște facturi pentru businessul lor de bază. A fost așa neimportantă o factură de 30.000 de lei, de 40.000 de lei pentru o școală, pentru un spital tocmai pentru că s-au bazat pe banii din subvenții și acum scot toate scheletele din dulap”.

Oricum, sumele menționate de firma respectivă nu ar acoperi mai mult decât gazul pentru o jumătate de zi de încălzire. Printre descoperirile realizate la analiza facturilor de la Colterm, Fritz spune că s-a găsit inclusiv una prin care se solicita plata pentru un transport de… buletine de vot. Mai pentru plata unui transport de flori pentru bunica trebuia să mai ceară Colterm bani, mai spunea primarul

„Am găsit o factură pentru transport buletine de vot. Se pare că la alegeri în 2020 Colterm a transportat buletine de vot, habar nu am despre ce este vorba, dar înțelegeți că nu am cum să plătesc un serviciu nerecepționat. Poate au mai transportat și trandafiri pentru bunica cuiva, foarte frumos, asta nu e ceva ce pot deconta”, a mai declarat edilul șef.

Sursa: debanat.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri