7.1 C
București
sâmbătă, 26 noiembrie 2022

Comandantul regimentului Azov, convorbire cu soția sa. Ultimele detalii despre prizonieratul soldaților evacuați din Mariupol

Publicat peMiercuri, 25 Mai 2022, ora 17:06

563 citiri

Denis Prokopenko, comandantul regimentului Azov, a avut o scurtă convorbire cu soția asa Katerina, căreia i-a spus că este bine. Mai multe alte familii de soldați ucraineni au primit apeluri, informează The Guardian.

Unii luptători ucraineni care au apărat orașul Mariupol și se află în prezent pe teritoriul Donbasului au reușit să-și contacteze familiile.

Potrivit Katerinei Prokopenko, soldații ucraineni se află în condiții satisfăcătoare – acest lucru este monitorizat de o terță parte reprezentată de ONU și Crucea Roșie.

„A zis că e bine și m-a întrebat cum sunt. Am auzit din alte surse că stau în condiții mai mult sau mai puțin satisfăcătoare. Erau hrăniți. Nu au fost abuzați până acm”, a spus ea. În timpul apelului nu a fost clar dacă soțul ei poate vorbi liber.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Associated Press a spus că apelul a fost întrerupt înainte ca Prokopenko să spună ceva despre el însuși. Soția comandantului Azov a mai spus că mai devreme părțile ucrainene și ruse au convenit asupra înmormântării soldaților căzuți și asupra prevederii anumitor condiții pentru militarii deținuți, inclusiv dreptul la convorbiri telefonice cu familia o dată pe săptămână.

Potrivit unei alte soții, Iulia Fedosiuk, mai multe familii au primit apeluri de la soldații ucraineni în ultimele două zile.

Potrivit jurnaliştilor, cei mai mulţi dintre luptătorii Azov sunt ţinuţi într-o închisoare din satul Olenivka, situat în regiunea Doneţk ocupată de ruşi. Un mic grup de soldați răniți se află în spitalul Novoazovsk, tot în această zonă. Potrivit Katerinei Prokopenko, niciunul dintre luptătorii care au părăsit teritoriul uzinei Azovstal nu a fost dus pe teritoriul Federației Ruse. Anterior, presa rusă a raportat că soldații au fost plasați în centrele de arest preventiv Taganrog și Rostov-pe-Don.

Amintim că, ieri, Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei a admis posibilitatea de a efectua un schimb de militari ruși contra soldați din Azov.

În același timp, conducerea rusă a declarat că este puțin probabil schimbul ologarhului Viktor Medvedciuk cu soldați ai Regimentului Azov care au părăsit fabrica .Sursa: ziare.com

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri