1 C
București
luni, 6 februarie 2023

Comisia Europeană a trimis Kievului 800 de generatoare: „În aceste vremuri de suferință și întuneric, este atât de important să aducem lumină în Ucraina”  

Publicat pe


Sute de generatoare sunt în drum spre Ucraina, a declarat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, adăugând că „în aceste vremuri de suferință și întuneric, este atât de important să aducem lumină în Ucraina”, transmite CNN.

Un total de 800 de generatoare sunt distribuite în Ucraina, inclusiv 40 de generatoare mari furnizate pentru a asigura alimentarea neîntreruptă cu energie electrică a 30 de spitale din regiunile Donețk, Dnipropetrovsk, Zaporojie, Nikolaev și Herson, a declarat von der Leyen.

Este vital să menținem rețeaua electrică ucraineană în funcțiune în pofida grevelor rusești, a mai afirmat von der Leyen la o conferință a Solidarității poporului ucrainean, care a avut loc marți dimineață la Paris.

Uniunea Europeană lucrează la creșterea cantității de electricitate care poate fi comercializată între Ucraina, Moldova și restul Europei, a adăugat ea.

Prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, a stat alături de von der Leyen și a vorbit despre provocările cu care se confruntă țara sa, inclusiv despre pagubele produse la infrastructură.

Zelenska i-a mulțumit președintelui francez Emmanuel Macron pentru găzduirea forumului și le-a cerut aliaților să „devină mai mult decât au fost până acum”.Sursa: www.g4media.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri