4.4 C
București
marți, 5 decembrie 2023

Compania canadiană de servicii de securitate Avante achiziționează 55% din North Star Support Group, companie de management al riscurilor și de securitate cu sediul în România. Tranzacția se ridică la 1,3 milioane de euro

Publicat pe


Compania canadiană de servicii de securitate Avante a anunțat luni că achiziționează, prin intermediul filialei sale Avante International Inc., o participație de 55% în North Star Support Group S. R.R.L. (NSSG), o companie de management al riscurilor și de securitate cu sediul în România. Prețul de achiziție total se ridică la 1,3 milioane de euro.

Prețul de achiziție va fi plătit printr-o combinație de numerar în valoare de 1,2 milioane de euro și prin emiterea a 154.301 acțiuni ordinare în capitalul social al societății. Se preconizează că tranzacția se va încheia la 21 septembrie 2023.

„Această investiție strategică subliniază angajamentul Avante de a-și extinde oferta de servicii și tehnologia proprie și își sporește semnificativ amprenta internațională. Pe măsură ce Avante continuă să își dezvolte oferta de securitate corporativă pentru corporațiile din Fortune 500, compania va căuta să își extindă operațiunile în SUA, Europa și Orientul Mijlociu prin valorificarea bazei de clienți corporativi existenți ai NSSG și a expertizei pe piețele internaționale”, arată un comunicat al Avante.

Ca parte a tranzacției, Avante va încheia un acord al acționarilor în ceea ce privește NSSG și un acord de împrumut cu NSSG. În conformitate cu acordul acționarilor, conducerea NSSG va menține controlul zilnic al activității și Avante îl va numi, printre altele, pe Manny Mounouchos în consiliul de administrație al NSSG pentru un mandat inițial de 4 ani. În conformitate cu acordul de împrumut, Avante, indirect prin intermediul cumpărătorului, va avansa către NSSG un împrumut în valoare de până la 1 milion de euro pentru o perioadă de 4 ani, cu o dobândă egală cu rata dobânzii la rata de bază a Băncii Canadei plus 1% și rambursabilă în 8 rate trimestriale egale, începând cu data de 24 de luni de la data fiecărei trageri din împrumut. La momentul închiderii, se preconizează că vor fi avansați 500.000 EUR din împrumut.

„Parteneriatul a fost semnat pe 21 septembrie 2023 și joacă un rol semnificativ în strategia de creștere a NSSG. Compania românească aspiră să-și consolideze poziția de lider pe piața internațională și să stabilească noi standarde profesionale și etice în industria managementului riscului”, arată un comunicat al NSSG.

„Prin acest parteneriat cu Avante, NSSG anticipează o creștere accelerată și capacitatea de a oferi clienților săi un spectru și mai larg de verticale de servicii de securitate, utilizând tehnologia inovatoare și centrul de comandă și control de clasă mondială al Avante”, mai arată compania cu sediul în România.

Potrivit acesteia, principalele repere ale acestei achiziții includ:

1. Sinergia în servicii: Clienții Avante și NSSG vor beneficia de o gamă mai largă de servicii de gestionare a riscurilor și de securitate, de la servicii tradiționale de securitate cu personal la soluții…Sursa: economedia.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri