19.4 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023

Competiția de înot în Sena a fost anulată din cauza poluării apei

Publicat peApreciind calitatea apei „sub standardele acceptabile”, World Aquatics a anulat competiţia test de înot în ape deschise, care trebuia să aibă loc duminică în Sena.

Federaţia Internaţională de Nataţie a consultat în cursul nopţii ultimele rezultate ale analizelor apei

Apreciind calitatea apei „sub standardele acceptabile”, World Aquatics a subliniat: „Trebuie să continuăm să lucrăm cu Paris 2024 şi cu autorităţile locale pentru a ne asigura că există planuri de urgenţă solide pentru anul viitor”, când va avea loc evenimentul olimpic pe Sena în vara anului viitor.

Antrenamentul de vineri fusese deja anulat, iar cursa feminină a fost amânată pentru duminică, în speranţa că analizele bacteriologice se vor îmbunătăţi. Precipitaţiile abundente şi persistente de o săptămână în regiunea Ile-de-France au provocat revărsarea canalizărilor, poluând Sena.

Federaţia internaţională este „dezamăgită de faptul că această calitate a apei a dus la anularea acestei Cupe Mondiale, dar sănătatea sportivilor trebuie să fie întotdeauna prima noastră prioritate”, a declarat Husain Al-Musallam, preşedintele World Aquatics.Sursa: www.b1tv.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri