16.8 C
București
duminică, 1 octombrie 2023

Proiectul caritabil „Dăruiește un pic de soare, nu totală nepăsare!” – Ediția a-7-a, a ajuns la final!

Publicat pe

Peste 50 de copii s-au bucurat vara aceasta de cel mai mare program de tabere organizat în Eforie Sud, Complexul New Paradise.

Cu zâmbete, voioșie, emoție și multe visuri specifice unui alt început de drum, 50 de copii au beneficiat de proiectul caritabil „Dăruiește Un Pic de Soare Nu Totală Nepăsare”.

▪ Lacrimi de bucurie pentru experiența celor 7 zile la mare, dar și lacrimi cauzate de despărțirea de persoanele cu care s-au cunoscut și s-au împrietenit în aceste zile, au fost prezente pe chipurile copiilor.

▪ În timpul taberei, cei 50 de copii s-au bucurat de prima întâlnire cu marea, de primul răsărit pe plajă, de prima plimbare cu vaporul, de prima zi la un Aqua Park, precum și de prima plimbare pe faleza mării și de prima seara la un parc de distracții dintr-o stațiune de pe litoral.

„Bucuria celor 50 de copii din aceste zile nu poate fi descrisă în cuvinte. Amintirile din aceste zile le vor purta mereu cu ei și le vor povesti mulți, mulți ani de acum înainte. Totodată, bucuria acestor copii este ca o rugăciune pentru cei care au contribuit la realizarea acestui proiect caritabil. Nu a fost ușor, nici strângerea de fonduri, nici implementarea și organizarea taberei, dar împreună, am reușit să ducem 50 de copii la mare. Bunul Dumnezeu să înveșnicească faptele de milostenie ale tuturor celor care au contribuit la organizarea acestei tabere” – Mihai Căldăraru, coordonatorul proiectului caritabil „Dăruiește Un Pic de Soare, Nu Totală Nepăsare”.

▪ „Momentele petrecute în această tabără mi-au adus cele mai mari bucurii de până acum. Am văzut cât de mare este marea, dar și cât de frumos este să mergi în vacanță undeva cu prietenii” – Yannis, 12 ani.

▪ „Dincolo de bucuria de a fi la mare, de a vedea marea, de a petrece clipe de bucurie, copiii cu care m-am împrietenit aici îmi vor fi prieteni mult, mult timp de acum și cu siguranță ne vom revedea” – Valentina, 11 ani.

▪ „A fost una dintre cele mai frumoase experiențe de până acum, nu voi uita niciodată aceste zile, nu îi voi uita pe cei pe care i-am cunoscut aici, nici pe voluntari și nici pe copii. Totul a fost minunat, totul a fost bine organizat și ne-am distrat în fiecare moment al taberei” – Ramona, 15 ani.

Mulțumesc tuturor celor care au făcut posibilă organizarea acestei tabere și au contribuit la bucuria celor 50 de copii beneficiari ai celei de-a șaptea ediții a Proiectului Caritabil ,,Dăruiește Un Pic de Soare Nu Totală Nepăsare”, a declarat Mihai Căldăraru, organizatorul evenimentului.

Mihai Căldăraru, omul mic cu suflet mare! Mihai Căldăraru este un tânăr care și-a învins destinul, fiindcă viața nu a fost deloc blândă cu el. Mai mult de jumătate din viață și-a petrecut-o în orfelinate, fiind abandonat de părinți imediat după naștere.

▪ Chinurile prin care a trecut la orfelinat, bătăile și abuzurile sexuale i-au deteriorat starea de sănătate, dar aceste încercări l-au ambiționat pe Mihai Căldăraru să-și îndeplinească dorința arzătoare de a ajuta și de a aduce bucurie copiilor care au trecut prin aceleași suferințe, asemenea lui. Mihai Căldăraru a luptat zi de zi pentru a depăși toate provocările și pentru a merge mai departe.

Mihai Căldăraru a urmat cursurile unei Școli de Arte și Meserii, apoi Școala Populară de Artă și un curs de inspector de resurse umane. Părăsind, în cele din urmă, orfelinatul, a putut înțelege drama copiilor instituționalizați, așa că și-a dedicat timpul, energia și toate resursele interioare pentru ajutorarea acestora. Prima slujbă a fost aceea de ajutor într-un restaurant, la spălat de vase.

▪ „Mihai Căldăraru este un om mic, dar cu un suflet mare”, spun cei care îl cunosc.

Dincolo de cifre, statistici, sau de impactul comunitar ori la nivelul fiecărui copil – care au fost la cote ridicate – rămâne bucuria că, în ciuda vremurilor foarte dificile pe care le traversăm, am reușit să organizăm și să implementăm acest proiect unic, care a avut un singur scop: acela de a fi „Împreună pentru copiii noștri”, a mărturisit coordonatorul proiectului caritabil Dăruiește Un Pic de Soare Nu Totală Nepăsare Mihai Căldăraru – Omul Faptelor Bune.

Toți cei care doresc să sprijine această inițiativă pot suna la numărul de telefon 𝟎𝟕𝟑𝟗.𝟑𝟕𝟕.𝟕𝟕𝟕 pentru a primi toate detaliile de la organizatorul evenimentului caritabil.

Împreună facem BiNe!

Mai multe stiri

Ultimele Stiri