9.3 C
București
luni, 27 martie 2023

Comunitatea LGBT-Q din Italia se revoltă. Proteste la adresa Guvernului Meloni (VIDEO)

Publicat pe


Familiile, activiştii LGBT-Q şi oponenţii politici vor protesta sâmbătă faţă de interdicţia impusă la Milano, după ce Guvernul a transmis Consiliului municipal din acest oraş să nu mai înregistreze copiii părinţilor de acelaşi sex, reaprinzând o dezbatere în jurul agendei conservatoare a premierului Giorgia Meloni.

Maria Silvia Fiengo şi Francesca Pardi au fost, în 2018, printre primele cupluri formate din persoane de acelaşi sex din Italia care au fost înregistrate ca părinţi.

Guvernul de la Roma a blocat tot

Săptămâna aceasta, însă, ceea ce era văzut atunci ca o victorie majoră pentru egalitate şi acceptare de către comunitatea LGBT a fost anulat.

Am fost întotdeauna o familie, dar fiind recunoscuţi oficial ca atare de către propriul nostru primar ne-a făcut să ne simţim bineveniţi”, a spus Maria Silvia Fiengo.

Astăzi, privind ce face guvernul şi ştiind că alte familii nu vor putea avea aceeaşi oportunitate, ne simţim descurajaţi”, a adăugat ea.

Aşdar, acest weekend va fi marcat, în Italia, de proteste ale comunităţii LGBT-Q. Peninsula a legalizat uniunile civile între persoane de acelaşi sex în 2016 sub un guvern de centru-stânga.

Sursa: www.national.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri