3.3 C
București
marți, 29 noiembrie 2022

Comunitatea maghiară arădeană, în sărbătoare

Publicat pe


Așadar, Zilele Maghiare au început pe 22 septembrie cu Adunarea Generală Extraordinară a Asociației Kölcsey, iar pe 23 septembrie a fost organizat un mini campionat de fotbal pentru elevii din clasele gimnaziale.

Tot pe 23 septembrie, în Parcul Reconcilierii Româno-Maghiare afost organizat un târg artizanal (jucării croșetate, haine brodate, turtă dulce, bijuterii etc.), jocuri de îndemânare cu profesorii Colegiului Csiky Gergely, atelier de cântece populare, dar și un concert pentru copii, un joc interactiv de basm cu cântece populare, rime și dans.

A mai avut loc și un tur ghidat, unde cei interesați au putut vizita tripticul Înmormântarea lui Hristos, noua Pinacotecă a Palatului Cultural și obiectele expuse ale Muzeului de Relicve din Arad, însoțiți de ghidul Fekete Károly, vicepreședintele Asociației Kölcsey.

Seara i-a adus pe scena din Parcul Reconcilierii pe cei de la DreamFlow, Almási Eszter și Rónai Zoltán – elevi ai Colegiului Csiky Gergely, respectiv trupa Bagossy Brothers Company.

Sâmbătă, tot în Parcul Reconcilierii a avut loc o expoziție de mașini oldtimer și youngtimer, dar și atelier de jocuri video retro, concurs virtual de biciclete, activități sportive, atelier de astronomie, jocuri și meșteșuguri pentru copii.

După amiază, în Parcul Reconcilierii au concertat cei de la Mano & Gregor și legendara formație maghiară Pokolgép, iar mai apoi Nagy Feró și trupa Beatrice.

Ziua de duminică este rezervată unui show de stand-up în în limba maghiară, la Teatrul de Marionete, iar seara pe scena sălii mari a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” va fi prezentat publicului un spectacol de teatru în limba maghiară.

Zilele Maghiare Arădene vor continua până pe data de 6 octombrie 2022. Cu programul pentru următoarea perioadă vom reveni în curând. Zilele Maghiare Arădene sunt organizate de Uniunea Democrată Maghiară din România cu sprijinul Asociației Pro Identitas Arad, Bethlen Gabor Alop, Centrului Municipal de Cutlură Arad, Centrului Cultural Județean Arad și al unor sponsori și parteneri privați.

 

Sursa: www.aradon.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri