-0.1 C
București
miercuri, 1 februarie 2023

Conferința de închidere a proiectului „Suport comun la modul de viață în zona transfrontalieră”, CaSTLE, RORS439

Publicat pe


comunicat de presa

Conferința de închidere a proiectului „Suport comun la modul de viață în zona transfrontalieră”, CaSTLE, RORS439

 

Reprezentantul Comunei Săcălaz, reprezentantul Comunei Žitište și reprezentantul Comunei Sečanj, la Conferința de închidere, au prezentat proiectul transfrontalier realizat în comun: „Suport comun la modul de viață în zona transfrontalieră”, CaSTLE, RORS439, finanțat din programul INTERREG-IPA CBC România – Serbia.

Perioada de implementare a proiectului a fost cuprinsă între 27 aprilie 2021 și 26 octombrie 2022. Obiectivul general al proiectului a fost îmbunătățirea dezvoltării și creșterea disponibilității rețelelor de protecție socială în comunitățile locale din zona de frontieră pentru a preveni izolarea persoanelor în vârstă și a persoanelor cu dizabilități și a amâna dependența acestora de îngrijirea instituțională.

Rezultatele proiectului „Suport comun la modul de viață în zona transfrontalieră”, CaSTLE, RORS439 sunt: trei instruiri acreditate pentru îngrijitoare geronto, maparea serviciilor de protecție socială la nivel local, formarea a două asociații pentru îngrijitoare geronto și 22 Cluburi de zi dotate cu echipamente.

Valoarea totală a proiectului este de 338.426,34 EUR, din care 85% este cofinanțat din fonduri UE și 15% din fonduri proprii. Pentru implementarea activităților proiectului Comunei Žitište i s-a alocat un buget în valoare de 133.393,89 €, Comunei Sečanj suma de 135.105,60 €, în timp ce Comunei Săcălaz, i s-a alocat suma de 69.926,85 € .

Săcălaz, 25.10.2022.

Cooperare dincolo de frontiere

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Sursa: debanat.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri