17.7 C
București
duminică, 2 octombrie 2022

Consilier al lui Volodimir Zelenski: Nu va avea loc o „afganizare” a războiului / Rușii vor încerca să se baricadeze în sudul și estul Ucrainei

Publicat peMihailo Podoliak, consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a declarat că autorităţile ucrainene nu se aşteaptă la o „afganizare” a războiului şi nici ca acest conflict să devină „de durată şi epuizant” pentru Rusia. Podoliak a vorbit și despre mișcările trupelor rusești pe teritoriul țării sale.

Podoliak, noi declarații despre războiul declanșat de Rusia în țara sa

„Rusia se va retrage din toate teritoriile, cu excepţia sudului şi estului”, a scris Podoliak, pe Twitter.

El a mai precizat că invadatorii vor încerca „să se baricadeze” în sudul și estul Ucrainei și de acolo „să dicteze condiţiile”.

Din nou, el a făcut apel la ajutor în armament: „Nu ne putem lipsi de armament greu dacă vrem să-i alungăm pe ruşi”.

Trupele ruse în Ucraina se repoziționează

Mesajul a fost transmis în contextul în care, săptămâna aceasta, rușii au prezentat retragerea forțelor lor din zona Kievului ca fiind o mare concesie pe care o fac. În fapt, ei au fost respinși de contraofensiva ucraineană. În plus, neputând susține mai multe fronturi, rușii se pare că se retrag spre estul și sudul Ucrainei.

„Să nu ne mințim singuri privind recentele susțineri ale Kremlinului că va reduce atacurile militare în zona Kievului sau alte informații că își retrag trupele. (…) Credem că ce se întâmplă e doar o repoziționare, nu o retragere reală”, a declarat John Kirby, purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

De altfel, Serghei Șoigu, ministrul rus de Externe, a vorbit despre o nouă strategie a țării sale care vizează „eliberarea” Donbasului: „În linii mari, principalele obiective ale operațiunii speciale din Ucraina au fost îndeplinite. (…) ceea ce ne permite să ne concentrăm atenția și eforturile pentru atingerea obiectivului principal, eliberarea Donbasului”.Sursa: www.b1tv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri