1.1 C
București
joi, 1 decembrie 2022

Consilierul lui Zelenski îl face AGENT RUS pe Andrei Marga, după declarațiile sale de la Alba Iulia: „Cea mai uitată naftalină politică”

Publicat pe


PROTESTE MASIVE în Austria, din cauza crizei economice: „Nu vrem milioane, vrem să mâncăm, să ne încălzim, să trăim”

După mitingul masiv de la Praga, unde 70.000 de oameni au ieşit în stradă să-şi strige nemulţumirea faţă de criza economică, sâmbă a venit rândul Vienei să protesteze.

ÖGB, federația sindicală austriacă, a convocat sâmbătă, 17 septembrie, 45 de marșuri demonstrative în toată Austria. „Nu vrem milioane, vrem să mâncăm, să ne încălzim, să trăim”, scrie pe un banner ținut de doi reprezentanți ai Asociației Pensionarilor din Austria în Schweizer Garten din Viena. Împreună cu alte mii de oameni au urmat apelul Federației sindicale austriece (ÖGB) de a ieși în stradă sâmbătă după-amiază din cauza inflației, transmite publicația austriacă Kurier.


Elit - Gustul Desăvârșit

Războiul Rusia-Ucraina. Fost apropiat al lui Putin, după ultimele înfrângeri suferite de ruşi: „Moscova este în şoc. Imaginea lui Putin este pătată”
Cu o oarecare întârziere, primele discursuri au început în jurul orei 14.30. Cu puțin timp înainte de ora 15.00, marșul a început să se deplaseze spre Karlsplatz, unde, la ora 16.00, era programat un miting final la care vor participa președintele AK, Renate Anderl, președintele younion Cristian Meidlinger și președintele ÖGB, Wolfgang Katzian.

Un total de 45 de astfel de demonstrații sunt înregistrate sâmbătă în toată Austria, dintre care 31 numai în Viena. Numai la Viena sunt așteptați aproximativ 10.000 de participanți.

Pe lângă reprezentanții pensionarilor, care au cerut o ajustare mai mare a pensiilor, la demonstrație s-au alăturat și activiști pentru climă de la „Vineri pentru viitor”. Se așteaptă ca activistul de dreapta și șeful Mișcării Identitare de extremă dreapta, Martin Sellner, să fie de asemenea prezent. El anunțase în prealabil că vrea să se arate „patriot”. De exemplu, Autonome Antifa Vienna vrea să mărșăluiască și ea în „blocul stângii radicale” la demonstrație.

Din cauza acestui spectru politic larg, protestele ÖGB au fost descrise în mod repetat ca având un „potențial de conflict extrem de ridicat”. O ciocnire a acestor grupuri ar aduce cu sine un potențial ridicat de conflict și violență, a avertizat ministerul de interne. Vineri, ministrul de interne, Gerhard Karner (ÖVP), a avertizat, de asemenea, în legătură cu posibile revolte: „Cercurile radicale și violente de extremă stânga și de extremă dreapta ar putea profita de aceste adunări pentru a da foc la lucruri”.

Biroul de presă responsabil nu a vrut să dezvăluie în avans câți polițiști vor fi desfășurați la Viena – în orice caz, ar fi „suficienți”. Există zvonuri potrivit cărora vor fi peste 1.000 de polițiști numai în capitala federală.

Ultimele știri publicate în Ziarul UnireaSursa: ziarulunirea.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri