22.6 C
București
miercuri, 10 august 2022

Consiliul Județean Timiș dorește să reabiliteze două drumuri cu bani din programul Anghel Saligny

Publicat pe


Două drumuri județene vor intra într-un program de reabilitare și modernizare, au decis consilierii județeni, la ultima ședință de plen. Cel mai important, dar și cel mai circulat este cel dintre Timișoara și Sânmihaiu Român, cel de-al doilea fiind cel dintre Ivanda și Halta Cebza. Pentru ambele se solicită bani pe programul Anghel Saligny.

Pași importanți. Consilierii județeni au aprobat indicatorii financiari pentru modernizarea drumului județean Timişoara – Utvin – Sânmihaiu Român. Urmează acum elaborarea proiectului tehnic. Șoseaua vizată are o lungime de aproape 5 km și se întinde de la ieșirea din municipiu, până la podul din Sânmihaiu Român. Investiția se ridică la peste 17 milioane de lei, cu TVA inclus. Sunt prevăzute piste de biciclete pe sectorul modernizat, dar și trotuare pe raza celor două sate. Pentru modernizarea drumului, Consiliul Județean a solicitat finanțare prin programul Anghel Saligny.

De asemenea Consiliului Județean Timiș face demersuri pentru reabilitarea drumului care face legătura între localitatea Ivanda și Halta Cebza, pe o lungime de 5,6 km Consilierii județeni au aprobat, în cea mai recentă ședință ordinară, documentația și principalii indicatori tehnico-economici pentru această investiție, care se ridică la 15,3 milioane de lei.

Printre principalele avantaje vizate de realizarea lucrărilor pe traseul de 5,6 km se numără îmbunătățirea circulației rutiere, stimularea activității economice, cât și stoparea migrării populației active. Consiliul Județean a solicitat finanțare prin programul Anghel Saligny

Sursa: debanat.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri