-1.6 C
București
marți, 5 decembrie 2023

Consitrans, proiectantul Autostrăzii Focșani-Bacău : documentația de proiectare a fost elaborată la cele mai înalte standarde și a fost aprobată de CNAIR

Publicat pe


Consitrans, firma care a realizat studiul de fezabilitate și proiectul tehnic al Autostrăzii Focșani-Bacău transmite că a respectat cele mai înalte standarde de calitate, iar documentația a fost aprobată de beneficiar-CNAIR, conform unui comunicat de presă emis după explozia de joi dimineață în care 4 oameni au murit, iar alți 5 au fost răniți.  Magistrala Transgaz apare în documentație, iar constructorul UMB aștepta aviz de la Transgaz pentru lucrări de relocare cu o firmă specializată.

,,Documentația de proiectare a fost elaborată la cele mai înalte standarde profesionale respectând cu strictețe toate prevederile legale şi normativele în vigoare, în baza avizelor obținute de la toţi factorii implicați și a fost aprobată de către Beneficiarul CNAIR/Asigurăm opinia publică că vom colabora cu Antreprenorul la orice analiză va face pentru elucidarea cauzelor care au determinat tragicul accident şi vom comunica in mod transparent concluziile noastre”-comunicat Consitrans.

Totodată, o notă de colaborare între Transgaz și CNAIR, prin constructor, arată că lucrările de relocare ale conductei trebuiau să se realizeze înaintea lucrărilor la infrastructura drumului.

Imagini Știrile TVR:
Precizările CNAIR privind procedura de avizare : 

1. Studiul de Fezabilitate a fost elaborat de SC Consitrans SRL București, iar indicatorii tehnico- economici au fost aprobați prin HG nr. 903/ 13.07.2022.

2. Documentația Tehnică pentru obținerea Autorizației de Construire (DTAC) a fost realizată de SC Consitrans SRL, în baza tuturor avizelor necesare obținute inclusiv de la Transgaz:

– Aviz favorabil Transgaz nr. 219/2197 din 04.01.2021

– Aviz favorabil CTE Transgaz nr. 387/29.11.2021

În baza acestei documentații, MTI a emis Autorizația de Construire nr.11 din 27.03.2023.

3. A fost elaborat Proiectul Tehnic (PT) tot de către SC Consitrans SRL și aprobat în CTE CNAIR în data de 22.07.2022.

4. Prin decizia Directorului General al CNAIR a fost desemnată, în data de 10.02.2023, echipa de consultanță a proiectului, constituită din angajați ai DRDP Iași. Această echipă de supervizare a emis Ordinul de Începere a lucrărilor în data de 29.03.2023.Sursa: economedia.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri