22.3 C
București
duminică, 19 mai 2024

Constructorul rus de automobile de lux Aurus va începe să producă limuzine la fosta uzină Toyota de lângă Sankt Petersburg, transferată către o companie de stat rusească / Mașina oficială a lui Vladimir Putin este o limuzină Aurus

Publicat pe


Constructorul rus de automobile de lux Aurus, ale cărui limuzine sunt utilizate de preşedintele Vladimir Putin, va începe în 2024 să producă automobile la o fostă uzină Toyota de lângă Sankt Petersburg, a declarat marţi vicepremierul rus Denis Manturov, pentru Itar Tass, preluat de Agerpres.

Modelul Aurus Senat, o versiune restilizată a limuzinei ZIL din epoca sovietică, este maşina oficială a preşedintelui Rusiei iar Vladimir Putin a venit marţi la ceremonia de inaugurare de la Kremlin într-o limuzină Aurus.

Vicepremierul Denis Manturov a declarat pentru Itar Tass că producţia de automobile la uzina de asamblare de lângă Sankt Petersburg ar urma să demareze până la finele acestui an, adăugând că fosta uzină Toyota a fost transferată către Aurus “în urmă cu mult timp”.

Oficialii ruşi caută modalităţi prin care să repună în funcţiune uzinele de automobile care au fost abandonate după retragerea din Rusia a constructorilor auto…



Sursa: economedia.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri