-3.2 C
București
miercuri, 8 februarie 2023

Construirea catedralei Sagrada Familia din Barcelona se apropie de final după 140 de ani (The Times)

Publicat pe


După 140 de ani de construcție a Sagrada Familia, oamenii din Barcelona au învățat să sărbătorească fiecare piatră de hotar cu un optimism solemn, considerându-i pași pe drumul spre finalizare.

Cuvânt de ordine pentru lucrările neterminate, bazilica lui Antoni Gaudi va avea cele două turnuri recent finalizate iluminate pentru prima dată în această săptămână. După un concert, turnurile evangheliștilor Luca și Marcu – terminate la sfârșitul lunii trecute – vor fi iluminate, marcând astfel finalizarea celor trei turnuri centrale. Turnurile sunt încoronate de figurile înaripate ale taurului și leului, care corespund lui Luca și Marcu, conform iconografiei creștine.

Autoritățile au declarat că turnurile celorlalți doi evangheliști, Ioan și Matei, vor fi finalizate anul viitor, iar turnul lui Iisus în 2026 – la centenarul morții lui Gaudi. Consiliul care administrează bazilica a sperat să termine până la aniversare, dar a spus că „va depinde de numărul de vizitatori” pe care îl va primi. Biletele de intrare sunt principala sursă de finanțare pentru lucrările de construcție, care au început în 1882.

Turnurile dedicate evangheliștilor au o înălțime de 135 de metri, în timp ce cel al lui Iisus va fi cel mai înalt, cu 172 de metri. Al doilea cel mai înalt, care are 138 de metri și este dedicat Fecioarei Maria, a fost inaugurat anul trecut cu o stea de 5,5 tone pe cel mai înalt pilon al său. Un grup local a descris steaua ca fiind „oribilă din punct de vedere estetic”.

Localnicii s-au plâns că vizitatorii distrug zona. De asemenea, ei se opun planurilor de construire a unei rampe și a unei scări, care ar implica demolarea a până la trei blocuri de locuințe din vecinătatea catedralei.Sursa: www.g4media.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri