0.9 C
București
luni, 11 decembrie 2023

Consumăm cantitate, nu calitate. ,,Tinerii mănâncă mai nesănătos decât părinții lor”, avertizează Dragoș Dumitrescu

Publicat pe


  • Obezitatea a devenit epidemie, provocând peste 1 milion de decese anual.
  • ,,Ne îndreptăm spre un consumerism avansat” , declară Andreea Chirițescu, instructor de fitness.
  • În 2021, în București, sute de tineri s-au îngrămădit pentru un burger gratis, riscându-și sănătatea chiar în plină pandemie de coronavirus.

Biscuiții, prăjiturile și băuturile carbogazoase ar putea crește riscul de a face pietre la rinichi, au avertizat cercetătorii britanici.

Burgerii, pizza, ,,shaorma cu de toate”… și în general, dulciurile cu mult zahăr consumate în exces pot provoca obezitate, cancer, boli cardiovasculare și diabet.

Mulți instructori de fitness sunt îngrijorați în privința sănătății oamenilor la nivel global din cauza mâncatului pe fond emoțional.

,,Din păcate ne îndreptăm spre un consumerism avansat. Consider că majoritatea clienților cu care eu lucrez și oameni cu care lucrez își dau seama că mănâncă compulsiv și nu au o limită în privința mâncării. Mănâncă mult peste limita sațietății și în secunda aceea nu mai putem spune că ne hrănim sănătos și pur și simplu psihicul simte nevoia să mănânce permanent pentru că atunci când faci sport, îți dă poftă de mâncare”, declară Andreea Chirițescu, instructor de fitness.

De altfel, managerii de restaurante avertizează că tinerii sunt categoria care este cea mai atrasă de preparatele fast food, în vreme ce generațiile anterioare mai consumă ocazional preparate sănătoase de tip ,,fine dining”.

,,Am văzut în general tineretul e mai mult îndreptat către partea asta de burgeri , tot ce înseamnă rapid, prăjeală. Cei mai în vârstă sunt tot în partea aceea, mai o friptură, mai o salată, dar tineretul n-am văzut să fie îndreptat spre partea sănătoasă”, raportează Dragoș Dumitrescu, general manager de la restaurantul ,,Terasa Florilor”.

Sursa: alephnews.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri