1.6 C
București
miercuri, 29 martie 2023

Copii din Neamț, INTOXICAȚI cu medicamente găsite la gunoi. Le-au mâncat pentru că erau dulci

Publicat peMai mulți copii din Roman, județul Neamț, s-au intoxicat cu medicamente găsite la gunoi, pe care le-au mâncat pentru că erau dulci.

Incidentul a avut loc, într-un cartier locuit de persoane asistate social, în ziua de 15 martie 2023, potrivit Adevărul. În acea zi, minorii s-au jucat la containerele pentru deşeuri, descoperind o pungă în care se aflau medicamente homeopate expirate de câţiva ani.

Le-au mâncat, iar seara li s-a făcut rău. Copiii acuzau dureri abdominale şi aveau vărsături, iar părinţii lor au sunat de urgență la 112.

În doar câteva ore, la Centrul de Primiri Urgenţe al Spitalului Roman au ajuns 13 copii, cu vârste cuprinse între 4 şi 16 ani (şapte fete şi şase băieţi), diagnosticul medicilor fiind de intoxicaţie voluntară cu medicamente homeopate.

„Pe 15 martie, începând cu ora 19.50 şi până la ora 23.00, ambulanţele au transportat la spital 13 copii. După consult, s-a constatat că minorii consumaseră medicamente homeopatice expirate. Au declarat că le-au găsit la gunoi şi le-au luat pentru că erau dulci“, a declarat Andreea Trifan, purtător de cuvânt al spitalului.

Pacienţii au fost transferaţi la Secţia Pediatrie, fiindu-le administrat tratamentul în astfel de cazuri, iar după câteva ore de supraveghere au fost externaţi, starea lor nefiind gravă.

Sursa: www.gandul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri