9.3 C
București
vineri, 25 noiembrie 2022

Copiii cu cancer din Bucuresti și alte șase județe din Muntenia pot beneficia de tratamente la domiciliu furnizate de un ONG

Publicat pe


La initiativa Asociației Dăruiește Aripi, personalul medical al Sectiei de Oncologie Pediatrica din Institutul Oncologic Bucuresti (IOB) merge acasa la micii pacienti, pentru tratamente si monitorizare, sub coordonarea medicului curant, potrivit unui comunicat de presă.

Scopul programului este imbunatatirea sanselor la viata si sanatate, prin accesul la servicii medicale gratuite la domiciliu pentru copiii din Bucuresti si regiunea Muntenia (Ilfov, Prahova, Calarasi, Giurgiu, Dambovita si Ialomita). Acesta ajuta in special familiile din zonele rurale defavorizate.

Programul este construit pe baza modelului lansat de Dăruiește Aripi la Constanța in 2018 si aduce un element de noutate prin digitalizarea intregului proces. Platforma Dara este solutia online care va integra dosarele medicale ale copiilor si care faciliteaza ingrijirea lor atat la spital cat si acasa.

Prin deplasarea echipelor medicale la domiciliu, micii pacienti nu mai sunt nevoiti sa faca nenumarate drumuri la spital, unele chiar de sute de kilometri, pentru a primi tratament. Programul de ingrijiri de proximitate lansat de Asociația Dăruiește Aripi este total gratuit pentru copii si familiile lor, fiind sustinut prin campanii de strangere de fonduri. In prima etapa, aproximativ 100 de copii vor beneficia de aceste servicii. Echipa medicala va fi formata din 4 medici si 10 asistente de la IOB. Selectia cazurilor se va face in functie de criterii de prioritate medicale si sociale (de exemplu: nevoia de paliatie, caracterul nedeplasabil al pacientului, rezultatele anchetelor sociale).

“Ne ducem acolo unde doare mai tare. Visul nostru este ca toti copiii bolnavi din Romania sa primeasca tratamente neintrerupte atat la spital cat si la ei acasa. Am inceput in Dobrogea, continuam cu Muntenia si ne-am propus sa acoperim toata tara in urmatorii 5 ani”, a declarat Alina Pătrăhău, fondatorul si presedintele Asociației Dăruiește Aripi.

„Suntem increzatori ca prin acest parteneriat vom reusi sa oferim copiilor o parte din ingrijirea de care au nevoie si pot beneficia la domiciliu, intr-un mediu cunoscut lor, in care sa se simta apropiati de lucrurile familiare si de persoane dragi lor. Pe langa starea de confort de care sunt convins ca vor beneficia, respectarea calitatii actului medical este o prioritate, iar implicarea personalului din Sectia de Oncologie Pediatrica din cadrul IOB reprezinta o garantie pentru un tratament adecvat”, sustine dr. Bogdan Tănase, managerul Institutului Oncologic din Bucuresti.

Citește și…Sursa: www.g4media.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri