1.6 C
București
miercuri, 29 martie 2023

Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă balistică intercontinentală spre Marea Japoniei

Publicat peSeulul a transmis că, joi, cu câteva ore înaintea vizitei la Tokyo a preşedintelui sud-coreean Yoon Suk Yeol, Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă balistică intercontinentală (ICBM) spre Marea Japoniei, informează AFP, potrivit Agerpres.

Coreea de Nord a tras o rachetă balistică spre Marea Japoniei

„Armata noastră a detectat o rachetă balistică cu rază lungă de acţiune trasă din zona Sunan din Phenian”, a declarat personalul comun pentru sursa citată, specificând că este un ICBM.

Trasă într-un unghi înalt, racheta a zburat 1.000 de kilometri înainte de a ateriza în mare, a menționat armata sud-coreeană.

Washingtonul și Seulul au intensificat cooperarea în domeniul apărării în fața unei amenințări militare și nucleare tot mai mari din partea Coreei de Nord, care în ultimele luni a intensificat testele de armament.

Noua demonstraţie de forţă a avut loc cu doar câteva ore înainte de vizita președintelui sud-coreean Yoon Suk Yeol la Tokio.

Se pare că acesta va aborda în capitala Japoniei problema programelor nord-coreene de rachete şi arme nucleare, într-un moment în care Seul şi Washington desfăşoară manevre militare pe care Phenianul le vede ca pe o repetiţie a unei invazii a teritoriului său.

Este a treia demonstraţie de forţă a Phenianului de duminică, când Coreea de Sud şi Statele Unite au organizat cele mai mari exerciţii militare comune din ultimii cinci ani în această săptămână.Sursa: www.b1tv.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri