12.7 C
București
marți, 4 octombrie 2022

Coreea de Nord a lansat un proiectil necunoscut

Publicat peProiectilul a fost lansat de pe un aerodrom din afara capitalei nord-coreene Phenian, a precizat Statul Major Întrunit (JCS) al Coreei de Sud într-o declaraţie. „Se presupune că a eşuat imediat după lansare”, se arată într-un comunicat.

O sursă din cadrul Ministerului japonez al Apărării a calificat proiectilul drept o potenţială rachetă balistică, a relatat televiziunea publică japoneză NHK, potrivit Reuters.

Aerodromul a fost locul mai multor lansări recente, inclusiv pe 27 februarie şi 5 martie. Coreea de Nord a declarat că acele teste au fost pentru dezvoltarea unor componente ale unui satelit de recunoaştere şi nu a identificat ce rachetă a folosit, dar Seulul şi Washingtonul au spus că au fost teste ale unui nou sistem ICBM.

Noul sistem ICBM, Hwasong-17, a fost prezentat la o paradă militară în 2020 şi a reapărut la o expoziţie de apărare în octombrie 2021.

Lansările din 27 februarie şi 5 martie nu au demonstrat întreaga rază de acţiune a rachetei, iar analiştii au spus că Nordul ar fi putut folosi doar o singură etapă a rachetei sau ar fi ajustat volumul de combustibil pentru a zbura la altitudini mai mici. Hwasong-17 ar fi cea mai mare rachetă intercontinentală a Coreei de Nord de până acum.

Coreea de Nord nu a mai testat o ICBM sau o bombă nucleară din 2017, dar a declarat că ar putea relua astfel de teste deoarece negocierile de denuclearizare cu Statele Unite sunt în impas.

(sursa: Mediafax)

Sursa: jurnalul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri