31 C
București
miercuri, 6 iulie 2022

Coronacriza: Unul din patru teste iese pozitiv

Publicat peÎntr-un interval de 24 de ore, pe teritoriul României, au fost înregistrate 18.751 de persoane pozitive cu virusul SARS-CoV-2, dintr-un total de 72.655 teste RT-PCR și antigen efectuate.

Astfel, gradul de pozitivare este de 25,80%.

Potrivit sursei citate, creșterea capacității de testare și testarea în special a persoanelor cu posibilitate crescută de a fi infectate cu SARS-CoV-2 au rolul de a depista din timp boala, cu scopul de a acorda tratament rapid celor care au contactat COVID-19, dar și pentru a preveni, pe cât posibil, răspândirea accentuată a virusului, prin limitarea contactelor pe care purtătorii virusului le au cu alte persoane.

Persoanele care au simptome ce pot indica prezența virusului SARS-CoV-2 (febră, tuse, oboseală, dureri de cap, pierderea gustului și a mirosului etc.) sunt rugate să apeleze medicul de familie, call-centerele DSP sau numărul unic de urgență 112 pentru a solicita testarea.

De asemenea, persoanele care manifestă simptome și sunt în București sau județul Ilfov se pot deplasa cu mijloace proprii, nu cu mijloace de transport în comun, la centrele special create pentru recoltarea de probe pentru testarea COVID-19.

Persoanele ale căror teste sunt pozitive se pot deplasa la centrele de evaluare COVID-19 pentru a primi consultație și tratamentul necesar.

Cei care au forme severe și simptomele se manifestă agresiv trebuie să apeleze numărul unic de urgență 112.

Reamintim faptul că specialiștii în sănătate publică susțin că vaccinarea rămâne cea mai eficientă metodă de prevenire a formelor grave de COVID-19 și a deceselor.

De altfel, astăzi dintre cele de 1.169 de persoane internate la ATI, 1.011 sunt persoane nevaccinate.

De asemenea, dintre cele 157 de decese înregistrate, 132 au survenit la pacienți nevaccinați.

(sursa: Mediafax)

Sursa: jurnalul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri